default-header
HomeNieuwsMedicijnen steeds vaker uit de muur

Medicijnen steeds vaker uit de muur

zaterdag 7 augustus 2010, door Hartpatiënten Nederland

IJSSELDELTA – Op steeds meer plaatsen zetten apothekers medicomaten neer. patiënten kunnen hier 24 uur per dag hun medicijnen uit halen.

patiëntenorganisaties zijn gematigd enthousiast. Zij hopen dat zulke apparaten niet ten koste gaan van de service van de apotheek. Vooral ouderen en gehandicapten moeten altijd de mogelijkheid hebben om hun medicijnen op de ouderwetse manier op te halen, zo stelt een woordvoerder van de Nederlandse patiënten en Consumentenfederatie in dagblad de Stentor.

Pinpas

Om medicijnen uit de automaat te halen, heb je een pas nodig met een code. Wanneer je je medicijnen hebt besteld, kun je ze via de medicomaat ophalen. Wanneer je een medicijn voor het eerst krijgt, moet je deze echter gewoon ophalen aan de balie. Producten zoals koelkastartikelen, breekbare producten en grote pakketten kunnen ook niet via de medicomaat verstrekt worden.

De apothekers zien veel voordelen in zo’n oplossing. Zo hoeven tweeverdieners niet langer tijdens kantooruren langs te komen. De verwachting is dan ook dat het aantal medicomaten zich uit zal breiden.

Bron: Gezonheidsnet.nl


Geef een reactie