default-header
HomeNieuwsLunchwandelen houdt je gezond

Lunchwandelen houdt je gezond

woensdag 2 december 2009, door Hartpatiënten Nederland

Met het promoten van lunchwandelen probeert het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) ons zover te krijgen dat we tenminste 30 minuten bewegen op minimaal vijf dagen in de week.

Het mooie is dat met een flinke lunchwandeling op elke werkdag al aan deze norm voldaan wordt. Alle kleine beetjes helpen. Sterker nog, met je volle agenda moet je het vaak juist van die kleine beetjes hebben. Ga eens bij jezelf na hoe vaak je ‘te druk’ als argument gebruikt om niet naar de sportschool te gaan.

30 minuten bewegen

Alhoewel een blokje om lopen tijdens de lunchpauze niets nieuws is – er zijn mensen die het al jaren doen – is het begrip lunchwandelen door de campagne van het NISB breder bekend geworden en in de belangstelling komen te staan.
Werk is voor veel mensen de grootste tijdsbesteding van de dag. Steeds meer werk leidt tot inactiviteit, doordat de werkdag veelal zittend wordt doorgebracht. Bovendien, hoe kom jij eigenlijk naar je werk? Met de auto, de bus of de trein? Neem je wel pauze? Of hap je tussen de bedrijven door even snel een boterham weg?

Lees verder op Blog.nl


Geef een reactie