default-header
HomeNieuwsLuiheid is goed voor de gezondheid

Luiheid is goed voor de gezondheid

woensdag 13 februari 2019, door Hartpatiënten Nederland

Luiheid is goed voor je gezondheid. De site glamour.nl schrijft dat het onzin is om je daarom schuldig te voelen.

Luiheid is goed voor je gezondheid. De site glamour.nl schrijft dat het onzin is om je daarom schuldig te voelen. Iets wat veel mensen wel doen. Lanterfanteren is de basis onder elke vorm van creativiteit en zelfexpressie. Middeleeuwse architecten wisten dit al: ze creëerden lege ruimtes in hun bouwwerken (kathedralen, torens) als symbool voor de plek waar god ervaren kan worden. De leegte, het niet gevuld zijn met activiteit of doelgerichtheid, het niet functioneel zijn in de materiële zin van het woord, deze leegte is belangrijk om op nieuwe gedachten te komen en uitwegen te vinden uit problemen. 

Ook bekend: stap eens uit een situatie, loop even weg uit een vergadering, kijk eens door het raam naar buiten – allemaal middelen om even los te komen van de situatie waar je nu in zit, en te tanken uit het enorme kosmische reservoir van heldere gedachten en oplossingen. Door niet te denken, maar open te staan voor wat er binnen komt in je geest. Gewoon. Vanzelf. Gedachteloos te zijn. Los te laten. Dat is de basis onder creativiteit. En het schenkt rust in een rusteloze omgeving. En dat is weer erg goed voor je hart en je geest!

Aardig om te weten: in 1880 schreef de Fransman Paul Lafargue zijn brochure Recht op Luiheid. Van werken alleen word je volgens Lafargue namelijk niet echt vrolijk. Een mens leeft immers niet om te werken, maar werkt om te leven, vond Lafargue. En dat is iets om over na te denken!
 

 

 

 


Geef een reactie