default-header
HomeNieuwsLichamelijke inspanning bij stress mogelijk risicovol voor hart 50-plussers

Lichamelijke inspanning bij stress mogelijk risicovol voor hart 50-plussers

woensdag 12 oktober 2016, door Hartpatiënten Nederland

Mensen van vijftig jaar en ouder kunnen mogelijk hartproblemen ontwikkelen wanneer zij gaan sporten terwijl zij stress ervaren of overstuur zijn.

Onderzoekers benadrukken echter ook dat beweging belangrijk is voor de gezondheid.
 
In een studie van de universiteit in het Canadese Hamilton onderzochten wetenschappers wat voor invloed sport heeft op de gezondheid van mensen die van streek zijn.
 
De onderzoekers analyseerden gegevens van meer dan 12.000 mensen met een gemiddelde leeftijd van 58 jaar, woonachtig in 52 verschillende landen. Iedere respondent had eerder al een hartaanval gehad.
 
Alle deelnemers werd in de periode daarna gevraagd een enquête in te vullen waarin zij onder andere moesten aangeven wat zij deden gedurende het uur voorafgaand aan het krijgen van een hartaanval.
 
Het kwam twee keer zo vaak voor dat respondenten een hartaanval kregen wanneer zij in dat uur boos of overstuur waren vergeleken met respondenten die dat niet waren. Het krijgen van een hartaanval kwam drie keer zo vaak voor wanneer respondenten deze emoties hadden in combinatie met lichamelijke inspanning.
 
Lees verder op Nu.nl

Geef een reactie