default-header
HomeNieuwsLibelle’s Medische Award 2010

Libelle’s Medische Award 2010

vrijdag 10 september 2010, door Hartpatiënten Nederland

Beste Cardioloog van Nederland
Elk jaar reikt Libelle een medische award uit aan iemand met bijzondere verdiensten in de zorg, met name op gebieden waarmee vrouwen te maken hebben.
Met de Medische Award wil Libelle ook dit jaar weer een beroepsgroep in het zonnetje zetten waarmee hun lezeressen veel te maken hebben/krijgen. Na de gynaecoloog (Gouden Eendebek), mamapoli (Gouden Borstbeeld), psycholoog (Gouden Divan), huisarts (Gouden Stethoscoop), en verpleegkundige (Gouden Croc),, heeft Libelledit jaar zogezegd heel bewust voor de cardiologen gekozen. Omdat, helaas, steeds meer vrouwen hartproblemen krijgen. En omdat er ondertussen een groep specialisten is opgestaan die zich heel gericht met 'vrouwenharten' bezighoudt.
Verschillende cardiologen hebben zich sterk gemaakt om 'vrouwen en hartziekten' op de kaart te zetten. Wie zijn dat? Wie ging net dat stapje verder voor zijn of haar patiënten? Kortom: welke cardioloog heeft écht een Hart voor Vrouwen?

In de nieuwe Libelle (nummer 36) staat de eerste oproep: Wie verdient het Gouden Hart? Lezers wordt gevraagd hun ervaringen met de cardioloog kenbaar maken. Gelijktijdig zal Libelle's enquête draaien, waarin het Vrouwenhart centraal staat. We hopen natuurlijk op een grote respons. Want: hoe goed zijn vrouwen eigenlijk op de hoogte van de risico's voor hart- en vaatziekten. Weten vrouwen dat hart- en vaataandoeningen zich bij hen anders manifesteren dan bij mannen? Dat de klachten nogal eens worden aangezien voor overgangsverschijnselen? Dat ze na de overgang meer risico lopen, dat er tegenwoordig speciale vrouwenspreekuren zijn

Enquête Vrouwenhart

Bent u wel eens bang geweest voor uw hart? Heeft u wel eens een hartfilmpje laten maken? Hebt u uw bloeddruk wel eens laten meten. En bent u actief bezig met de gezondheid van hart- en vaten? Libelle is benieuwd naar uw antwoorden en mening. Doe mee de Libelle enquête.
Mail of schrijf ons uw ervaringen: Libelle@libelle.nl of Libelle Medische Award, postbus 40006, 2130 KM Hoofddorp.


Geef een reactie