default-header
HomeNieuwsLeuke kennismakingsreis

Leuke kennismakingsreis

Leefstijl

donderdag 16 mei 2024, door Hartpatiënten Nederland

Ga met ons mee naar Hannover en leer de parels van Nedersaksen kennen tijdens deze prachtige 4-daagse busreis

We gaan naar Hannover, de ideale uitvalsbasis om de omliggende “parels” van de mooie Duitse deelstaat Nedersaksen te ontdekken. We rijden door het golvende Weserbergland en horen verhalen over de Rattenvanger en Münchhausen. We leren meer over de palingrokerij in het Steinhuder Meer en genieten van een wandeling over het terrein van de barokke Herrenhäuser Tuinen.

Tijdens de eerste dag beleeft u een ware ontdekkingsreis door de historische oude stad Hannover tussen de oevers van de rivier de Leine en de imposante Marktkerk!

In de binnenstad ligt een 4,2 kilometer lange wandelroute langs de 36 belangrijkste bezienswaardigheden. In totaal brengen we drie onvergetelijke nachten door in Hannover.

Op de tweede dag rijden we ’s ochtends rijden we naar Steinhude, waar we een palingrokerij bezoeken en tijdens een lezing leren over de levenscyclus van de paling. Rond lunchtijd kunnen we een boottocht maken op het Steinhuder Meer. De reis brengt ons vervolgens naar kuuroord Bad Nenndorf.

De derde dag gaan we naar het legendarische stadje Hamelen dat gekenmerkt wordt door prachtige huizen van rijke kooplieden. De plaats heeft wereldfaam verworven door de legende van de Rattenvanger. In Rinteln voelen we ons terug in de tijd door de kronkelende steegjes. We gaan naar Bodenwerder om Münchhausen te bekijken, waar de baron werd geboren.

Op de vierde dag maken we in de ochtend een wandeling door het unieke terrein van de Herrenhäuser Tuinen, een van de mooiste en belangrijkste baroktuinen van Europa. Daarna beginnen we aan onze terugreis.

Er zijn diverse opstapplaatsen door heel Nederland. Meer weten? Bel 085-081 1009 of kijk op: https://www.hartbrugreizen.nl/reisaanbod-dynamic/hannover


Geef een reactie