Lekkere marinade

Kruid vlees voor de barbecue eens met zelfgemaakte shoarmakruiden of bestrijk een groentespies van bijvoorbeeld courgette, ui en paprika met een shoarmamarinade. Wel het liefst zelfgemaakt, omdat je dan een versie hebt zonder zout: 
Doe 1 theelepel karwijzaad, ½ theelepel pimentkorrels en ½ theelepel venkelzaadjes in een vijzel en stamp de specerijen fijn. Voeg 1 theelepel komijnpoeder, 1 theelepel korianderpoeder, 1 theelepel kaneelpoeder, 1½ theelepel pittige (gerookte) paprikapoeder, ¼ theelepel kruidnagelpoeder en ½ theelepel gemalen kurkuma toe. Meng alles goed. Dit mengsel kunt u afgedekt bewaren tot gebruik en ook maken voor in uw voorraadkast. 
Voor een marinade is een mengsel van 2 theelepels van het kruidenmengsel, met 2 eetlepels olijfolie en 1 teentje knoflook voldoende om 400 g kipfilet, lamsfilet of groenten een lekkere smaak te geven.
 

Geef een reactie

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Voer de CAPTCHA in om aan te tonen dat dit geen geautomatiseerde actie is.