default-header
HomeNieuwsLekkere marinade

Lekkere marinade

dinsdag 20 juni 2017, door Hartpatiënten Nederland

Kruid vlees voor de barbecue eens met zelfgemaakte shoarmakruiden of bestrijk een groentespies van bijvoorbeeld courgette, ui en paprika met een shoarmamarinade.

Kruid vlees voor de barbecue eens met zelfgemaakte shoarmakruiden of bestrijk een groentespies van bijvoorbeeld courgette, ui en paprika met een shoarmamarinade. Wel het liefst zelfgemaakt, omdat je dan een versie hebt zonder zout: 
Doe 1 theelepel karwijzaad, ½ theelepel pimentkorrels en ½ theelepel venkelzaadjes in een vijzel en stamp de specerijen fijn. Voeg 1 theelepel komijnpoeder, 1 theelepel korianderpoeder, 1 theelepel kaneelpoeder, 1½ theelepel pittige (gerookte) paprikapoeder, ¼ theelepel kruidnagelpoeder en ½ theelepel gemalen kurkuma toe. Meng alles goed. Dit mengsel kunt u afgedekt bewaren tot gebruik en ook maken voor in uw voorraadkast. 
Voor een marinade is een mengsel van 2 theelepels van het kruidenmengsel, met 2 eetlepels olijfolie en 1 teentje knoflook voldoende om 400 g kipfilet, lamsfilet of groenten een lekkere smaak te geven.
 

Geef een reactie