default-header
HomeNieuwsKoude verwennerij

Koude verwennerij

dinsdag 29 augustus 2017, door Hartpatiënten Nederland

Op warme dagen is het heerlijk om te snoepen van een verkoelend ijsje.

Op warme dagen is het heerlijk om te snoepen van een verkoelend ijsje. En als dat ijsje vooral bestaat uit fruit, is dat natuurlijk mooi meegenomen. Door fruit te pureren, maakt u eenvoudig fruitijsjes. Dat gaat bijvoorbeeld heel goed met ananas, aardbei, meloen en mango. Doe het gepureerde fruit in ijsvormpjes, steek er een stokje in en vries het in. Maar het kan ook ‘romiger’. Banaan leent zich perfect voor romig ijs dat u in een schaaltje kunt serveren als u gasten heeft. Of geniet er tussendoor van. Zo geniet u op een wel heel lekkere manier van een stuk fruit.
 

Homemade bananenijs

Nagerecht of tussendoortje, 3 personen 
Bereidingstijd: 5 minuten + invriestijd bananen
 
2 (overrijpe) bananen
3 eetlepels pecannoten
2 flinke lepels Griekse yoghurt (0% vet)
kaneelpoeder
3 theelepels kokosrasp of kokossnippers
 
Heeft u overrijpe bananen in huis? Haal ze uit de schil, snijd ze in plakken en vries ze in. Zo heeft u altijd een voorraadje bevroren banaan in huis voor dit heerlijke ijs.
Hak de pecannoten in grove stukken. Haal plakjes van 2 ingevroren bananen uit de vriezer en laat ze iets ontdooien. Draai de bananen samen met de yoghurt en kaneelpoeder in een keukenmachine tot een romig mengsel. Meng 2 eetlepels pecannoten door het ijs. Verdeel het ijs over 2-3 schaaltjes en strooi er de rest van de pecannoten en de kokos over. Serveer direct.
 

Bevat per schaaltje: 

675 kJ (160 kcal)
3 g eiwit
7 g vet, waarvan 2 g verzadigd vet
20 g koolhydraten, waarvan 15 g suikers
 

Geef een reactie