default-header
HomeNieuwsKick-off Loop met je dokter 2010

Kick-off Loop met je dokter 2010

woensdag 24 maart 2010, door Hartpatiënten Nederland

Inschrijving Loop met je dokter 2010 geopend
De wandelschoenen kunnen weer aan, want op 25 maart 2010 wordt de inschrijving voor Loop met je dokter 2010 officieel geopend.

Dit gebeurt tijdens een feestelijke kick-off in het Golden Tulip Apple Park hotel te Maastricht. Iedereen die mee wil lopen tijdens deze tweede editie van de wandeltocht is welkom vanaf 17.00 uur.

Kick-off

Burgemeester Offermans van Meerssen zal Loop met je dokter 2010 officieel openen. Ook artsen van het azM zijn aanwezig. De bijeenkomst is naast kick-off ook reünie. De wandelaars van vorig jaar kijken terug op een bijzondere eerste editie en delen hun ervaringen en foto’s. Voor wie er in 2009 nog niet bij was is de bijeenkomst tevens bedoeld om informatie te ontvangen. Tenslotte is er aandacht voor het goede doel: de strijd tegen hart- en vaatziekten.

Loop met je dokter 2010

Op 25 september 2010 vindt Loop met je dokter voor de tweede keer plaats. Artsen van het azM maken met hun teams van patiënten een stevige wandeling van vijf of tien kilometer door het Limburgse Heuvelland. Start en finish is in Meerssen. patiënten vragen hun partner, familie en vrienden mee te lopen en laten zich sponsoren voor een goed doel: de strijd tegen hart- en vaatziekten. Elke wandelaar werft € 150,- aan sponsorgeld bij familie, vrienden en relaties.

Preventie en reanimatie

Het geld gaat onder meer naar het HAPPY-project van het azM. Door dit project worden mensen met een hoog risico op een hartinfarct eerder herkend. Een schatting leert dat in een groep van 50.000 mensen 400 hartinfarcten worden voorkomen.

Reanimatie redt levens

Preventie alleen is niet voldoende. Daarom steunt Loop met je dokter ook het project Reanimatie van het azM. Bij een plotselinge hartstilstand is vaak geen arts aanwezig, terwijl snelle reanimatie van levensbelang is. Hoe meer mensen reanimatie kunnen toepassen, hoe meer levens gered worden. Het project Reanimatie ontwikkelt daarom reanimatiecursussen voor middelbare scholieren.

Meer informatie

De kick-off vindt plaats op donderdag 25 maart van 17.00 tot 19.00 uur in het Golden Tulip Apple Park hotel, Pierre de Coubertinweg 3 te Maastricht. Een ieder die geïnteresseerd is kan de kick-off bijwonen na aanmelding per e-mail (c.giesen@hfl.nl) of per telefoon (043-407 7364).  
Voor een verslag en foto’s van Loop met je dokter 2009, aanmelden voor de editie 2010 en achtergrondinformatie: www.loopmetjedokter.nl.


Geef een reactie