default-header
HomeNieuwsKabeljauw in een Italiaanse saus

Kabeljauw in een Italiaanse saus

woensdag 11 december 2019, door Hartpatiënten Nederland

Hoofdgerecht voor 4 personen

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
 
6 (roma)tomaten
2 sjalotjes
4 tenen knoflook
5 el verse basilicum
10 zwarte olijven
4 el olijfolie
versgemalen zwarte peper
500 g kabeljauwfilet
4 el droge witte wijn
2 laurierblaadjes
 
Kruis de tomaten aan de onderkant in, dompel ze onder in kokend water tot het velletje bij het kruis omkrult, en dompel ze vervolgens onder in koud water. Laat de tomaten afkoelen, verwijder het vel en snij ze in partjes. Verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in blokjes.
Pel en snipper de sjalotjes en de knoflook. Snij de basilicum fijn. Halveer de olijven. Verhit de olie in een ruime hapjespan en fruit de sjalot en knoflook tot de sjalot glazig is. Maal zwarte peper boven de vis en leg de vis in de pan. Schenk de wijn erbij, voeg de laurierblaadjes toe en laat 2-3 minuten koken zodat de alcohol kan verdampen. Voeg de tomaatblokjes, olijven en basilicum toe en stoof de vis in 8-12 min gaar.
Serveer de vis met de saus. Lekker met echte Italiaanse polenta (maïsgriesmeel) en een groene salade. Of wat Hollandser met krieltjes en gekookte of gewokte groene groenten.
 

Bevat per portie:

990 kJ (235 kcal)
24 g eiwit
13 g vet, waarvan 2 g verzadigd vet
4 g koolhydraten

Geef een reactie