default-header
HomeNieuws‘IVF-kinderen hebben als tieners een grotere kans op hoge bloeddruk’

‘IVF-kinderen hebben als tieners een grotere kans op hoge bloeddruk’

woensdag 5 september 2018, door Hartpatiënten Nederland

Onduidelijk is nog welke gevolgen dat op lange termijn heeft. Verschillende dierstudies suggereren dat het creëren van embryo’s middels IVF leidt tot nageslacht met problemen omtrent de hart en vaten en stofwisseling.

Onduidelijk is nog welke gevolgen dat op lange termijn heeft.
 
Verschillende dierstudies suggereren dat het creëren van embryo’s middels IVF leidt tot nageslacht met problemen omtrent hart, vaten en stofwisseling. En nu is er een – kleinschalig – onderzoek verschenen dat suggereert dat dezelfde problemen optreden onder tieners die middels IVF verwerkt zijn.
 
Hypertensie
Wetenschappers bestudeerden de bloeddruk van 54 tieners die middels IVF ter wereld waren gekomen. Ook hielden ze de bloeddruk van 43 tieners die zonder IVF verwerkt waren, in de gaten. Het onderzoek wijst uit dat de kinderen die dankzij IVF geboren zijn als tiener een hogere bloeddruk hebben dan kinderen die zonder IVF verwekt zijn. Bij acht van de IVF-kinderen was sprake van hypertensie, oftewel een aanhoudende hoge bloeddruk. Ter vergelijking: in de groep met tieners die niet verwerkt waren met IVF werd bij slechts één kind hypertensie geconstateerd.
 
Lees verder op: scientias.nl

 


Geef een reactie