default-header
HomeNieuwsIk vind mijn partner te dik

Ik vind mijn partner te dik

dinsdag 12 januari 2010, door Hartpatiënten Nederland

Maar liefst 1 op de 3 Nederlanders vindt zijn of haar partner te dik. Dit opvallende resultaat blijkt uit een enquête waarin 16.000 mensen in 16 landen werd gevraagd hoe ze tegen vetzucht aankijken en wat ze doen om af te vallen.

Bijna drie kwart van de Nederlanders heeft iets aan het bestrijden van overgewicht gedaan door op dieet te gaan. Ons land komt hiermee op een tweede plaats in een wereldwijd obesitas onderzoek van Reader’s Digest. Nederlandse vrouwen blijken hierbij iets actiever (82 procent) dan de mannen (64 procent). De Finnen prijken ruim op de eerste plaats: meer dan 8 op de 10 inwoners is daar minstens eenmaal op dieet geweest.

Hoge druk

De algemene druk om slank te zijn is het hoogst in Brazilië waar 83 procent van de volwassen bevolking vindt dat men moet voldoen aan het slankheidsideaal om maatschappelijk mee te tellen. De Verenigde Staten en India staan twee en drie op de lijst met respectievelijk 69 procent en 62 procent. Ruim de helft van de Nederlanders ervaart deze sociale druk ook, waarmee wij ook op dit terrein tot de hoogst scorende categorie behoren. Landen waar men in sociaal opzicht nog redelijk zorgeloos te dik kan zijn, zijn Rusland, Mexico en Hongarije. De Amerikanen blijken binnen een relatie de meeste druk te ontwikkelen om de partner te bewegen om op dieet te gaan. 1 op de 2 Amerikanen blijkt zijn of haar partner dan ook ronduit te dik te vinden.

Lees verder op Telegraaf.nl


Geef een reactie