default-header
HomeNieuwsICD Defibrillator

ICD Defibrillator

woensdag 21 november 2018, door Hartpatiënten Nederland

Vorige week maakte STIN (Stichting ICD Dragers Nederland) bekend ermee te stoppen. Op onze site en in onze Hartflits kon u daar meer over lezen.

Vorige week maakte STIN (Stichting ICD Dragers Nederland) bekend ermee te stoppen. Op onze site en in onze Hartflits kon u daar meer over lezen. In de afgelopen jaren werden veel mensen geholpen door het bestuur en medewerkers van deze mooie Stichting. Ook wij danken hen daarvoor.

Dat STIN ermee zou stoppen was te verwachten. Donateurs lieten het steeds meer afweten en ook de producenten van de levensreddende apparaatjes zijn tegenwoordig minder bereid om STIN financieel te ondersteunen. Allemaal een uitvloeisel van de marktwerking in de zorg misschien?

Ondanks dat de gulle gever steeds minder gul wordt en het vaker laat afweten, verkeert Hartpatiënten Nederland gelukkig in de situatie dat zij vanaf de oprichting in 1970 NOOIT geld heeft aangenomen van big farma en/of overheden. Hartpatiënten Nederland dankt haar bestaansrecht uitsluitend aan het draagvlak bij de doelgroep: hartpatiënten. Daardoor zijn betrouwbaarheid en objectiviteit al bijna 50 jaar lang gewaarborgd. En daar zijn wij uitermate trots op! Dat kunnen lang niet alle  collega “patiënten belangenorganisaties” zeggen.

Hartpatiënten Nederland is er voor alle hart- en vaatpatiënten. Alle belangen worden door ons sinds jaren behartigd. Dus ook van ICD- en pacemaker dragers. Door het wegvallen van STIN zullen wij hier nog meer aandacht aan besteden. Voor meer info, bezoek onze ICD-hoek

 


Geef een reactie