default-header
HomeNieuwsHoe gezond is soep?

Hoe gezond is soep?

dinsdag 22 december 2009, door Hartpatiënten Nederland

Soep is alles in één: lekker, licht, voedzaam en gezond. En je mag er zonder schuldgevoel veel van drinken. Laat de winter dus maar komen!

Soep is alles in één: lekker, licht, voedzaam en gezond. En je mag er zonder schuldgevoel veel van drinken. Laat de winter dus maar komen!
Regelmatige soepeters zouden minder last hebben van slechte cholesterol en overgewicht
Smullen van soep zit met recht en reden in de lift. Al was het maar omdat het een eenvoudige manier is om voldoende groenten te eten. Wie moeite heeft om de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groenten van 300 gram te halen, moet maar even tellen. Een soepje van 500 gram groenten per liter water brengt per portie van 250 ml ongeveer 150 gram groenten aan. Ook het vochtgehalte is mooi meegenomen: diezelfde 250 ml bezorgt je immers een zesde van de hoeveelheid vocht die je elke dag nodig hebt (anderhalve liter).

Voorts is soep een betrouwbare leverancier van vitamines, vezels en mineralen. Voor sommige mensen dé reden ook om soep alleen maar koud tot lauw te drinken. Maar wat gebeurt er met al die gezonde jongens als je het spul liever warm tot gloeiend heet drinkt? Feit is dat er tijdens het koken van groentesoep enkele vitamines, waaronder de fameuze vitamine C, verloren gaan. Daartegenover staat dat het kookproces andere stoffen beter beschikbaar maakt.

Lees verder op Nieuwsblad.be
 

 


Geef een reactie