default-header
HomeNieuwsHet gezonde ABC van chocoladeletters

Het gezonde ABC van chocoladeletters

woensdag 2 december 2009, door Hartpatiënten Nederland

Het eten van pure chocola kan goed zijn voor de gezondheid. Een overzicht van prettige bij-effecten van pure chocolade.
Pure chocolade verlaagt het slechte ldl-cholesterol en verkleint de kans op dementie.

Maar er zijn meer gezonde redenen om pure chocolade te eten.

A) Diabetici hebben er wellicht baat bij

In mei 2008 werd in de American College of Cardiology de conclusie getrokken dat mensen met diabetes veel baat kunnen hebben bij een medicijn dat bestaat uit geconcentreerde stoffen uit cacao. Zo’n medicijn, een speciale chocoladedrank, zou schade aan de vaatwanden bij mensen met diabetes kunnen helpen voorkomen. Er zijn ook aanwijzingen dat gewone, pure chocola de werking van insuline bij diabetespatiënten verbetert. Meer onderzoek is nodig.

B) De medicinale werking

De Kuna-indianen in Panama drinken van oudsher een sterke cacaodrank die volgens wetenschappers een medicinale werking heeft. Onder deze indianen komen hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten nauwelijks voor. De Azteken dronken ook al een soortgelijke drank die ze ‘xocolatl’ (bitter water) noemden.

Lees verder op Elsevier.nl