default-header
HomeNieuwsHet dikke afvalboek

Het dikke afvalboek

zondag 4 april 2010, door Hartpatiënten Nederland

De nuchtere waarheid over dieten, afvallen, voeding en ons schoonheidsideaal In dit boek leest u alles over afvallen en overgewicht.

De nuchtere waarheid over dieten, afvallen, voeding en ons schoonheidsideaal In dit boek leest u alles over afvallen en overgewicht.
 
‘Maak je niet dik, dun is de mode’ is al een oud gezegde, maar staat eigenlijk nog steeds in het nieuws. Je kunt geen krant of tijdschrift openslaan, geen radio luisteren dan wel tv-kijken of je wordt overweldigd door het aanbod van meningen over ‘wat is dik zijn?’ ‘Hoe slank ik het beste af?‘ en wat je al niet meer moet doen om een zo gezond mogelijke levenswijze er op na te houden.
 
Manieren om af te vallen en slank te blijven zijn er zo veel als er wegen naar Rome leiden. Je kunt afslankproducten eten, of een dieet volgen van Sonja Bakker, South Beach of Atkins. Steeds populairder is ook een maagverkleining met alle risico’s van dien.  Het gewicht is iets waar menigeen zijn hele leven lang mee tobt. Daarbij komt nog eens dat ziektes als anorexia nervosa en boulimie steeds vaker voorkomen. Hoe komen wij aan die complexen over ons lichaam? Hoe dik is ‘te dik’, en is dat echt ongezond?
 
In Het dikke afvalboek kunt u antwoorden vinden op al deze vragen over afvallen en te dik zijn. Maar ook over ‘het gevaar van een buikje’,  en het westerse schoonheidsideaal.  U kunt lezen welke diëten nu wel verstandig zijn en welke beter niet gevolgd kunnen worden. Hoe werken nu die transvetten en wat is bijvoorbeeld ‘het jojo-effect’?
Het dikke afvalboek is geschreven door Ivan Wolffers, een arts die gepromoveerd is in de medische antropologie.
 
Het dikke afvalboek door Ivan Wolffers     
Uitgeverij: Nieuw Amsterdam
Omvang: 288 pagina’s
Prijs: €19,90
ISBN 978 90 468 0309 7 

Geef een reactie