herstblues, groente, fruit,

Herfstblues bestrijden

Voelt u zich moe en somber in het najaar? Misschien heeft u last van een herfstdip.
 
Voldoende daglicht en regelmatig bewegen kunnen het sombere gevoel verminderen. Fysieke inspanning en daglicht bevorderen namelijk de aanmaak van serotonine. Dit stofje geeft een blij gevoel. Lekker buiten bewegen dus, het liefst in de ochtend omdat het licht dan op z’n sterkst is.
 
Ook met uw voeding kunt u rekening houden. Eet zo min mogelijk bewerkte koolhydraten. Deze zitten onder andere in suiker, koek, witte rijst en wit brood. Het worden ook wel snelle koolhydraten genoemd, omdat ze snel door het lichaam worden opgenomen. Dat geeft een snelle hoge suikerpiek in het bloed, gevolgd door een flinke daling. Hierdoor geven deze koolhydraten kortdurend een goed gevoel, maar zijn ze op termijn minder effectief. 
 
Kies liever voor volkoren producten en veel groenten en fruit. Vis eten kan ook helpen bij een herfstdip. Daarin zitten omega-3 vetzuren, die een positieve invloed op depressies hebben. 
 
Dat bleek vorig jaar uit onderzoek van het AMC in Amsterdam. Eén van de onderzoekers: ‘In landen waar mensen veel vette vis eten, zie je dat depressie minder voorkomt. In een van onze onderzoeken tonen we het omgekeerd aan: mensen die minder vette vis eten, hebben een grotere kans om later depressief te worden.’

Reacties (1)

 • afbeelding van Carel Janssen
  Carel Janssen ( )

  "Dat bleek vorig jaar uit onderzoek van het AMC in Amsterdam. Eén van de onderzoekers: ‘In landen waar mensen veel vette vis eten, zie je dat depressie minder voorkomt. In een van onze onderzoeken tonen we het omgekeerd aan: mensen die minder vette vis eten, hebben een grotere kans om later depressief te worden.'" Een aanhaling uit het onderwerpelijke artikeltje.....:
  veel vette - depressie minder - minder vette - grotere kans - later ; dat zijn nou eens ècht goed gedefinieerde (wetenschappelijke? ) termen........?!?! Daar kun je nog eens iets mee!! Tsjonge, tsjonge, tsjonge!! Wat een kletspraat!

  okt 31, 2018

Geef een reactie

Plain text

 • Geen HTML toegestaan.
 • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
 • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Voer de CAPTCHA in om aan te tonen dat dit geen geautomatiseerde actie is.