default-header
HomeNieuwsHelp Emma haar eigen begrafenis betalen

Help Emma haar eigen begrafenis betalen

vrijdag 21 oktober 2016, door Hartpatiënten Nederland

Gisteren was in De Week van PowNed het emotionele verhaal van Emma Post uit Utrecht te zien.

Gisteren was in De Week van PowNed het emotionele verhaal van Emma Post uit Utrecht te zien. Zoals elke week zet PowNed iemand in het zonnetje. Iemand die wel wat hulp kan gebruiken.
 
Deze week de 30-jarige Emma Post uit Utrecht. Emma is uitbehandeld en heeft een crowdfundactie opgezet om haar eigen begrafenis te kunnen bekostigen. Het verhaal sprak ons dermate aan dat wij besloten om er in deze Hartflits aandacht aan te besteden. Door haar ziekte op jonge leeftijd kon Emma geen begrafenisverzekering afsluiten. Dit soort verzekeringskwesties komt bij alle ziektes voor en ook wij horen dat vaak uit de mond van jonge mensen met aangeboren hartafwijkingen. Enkele zeer goede vrienden van Emma hebben daarom een Stichting in het leven te roepen om Emma’s begrafenis te kunnen realiseren en om in de toekomst meer van dit soort mensen in vergelijkbare omstandigheden hulp te kunnen bieden. Dit verhaal brengen wij graag onder de aandacht.
 
Twee maanden geleden krijgt de Utrechtse Emma Post (30, student moleculaire biologie) te horen dat de kanker in haar lever niet meer te behandelen is. Haar gevecht tegen HCC -een vorm van leverkanker die heel weinig voorkomt bij jonge mensen- duurt op dat moment al 10 jaar. 
Emma’s grootste zorg op dit moment zijn de kosten voor haar begrafenis. Ze heeft nooit een begrafenisverzekering af kunnen sluiten vanwege haar levertransplantatie. Ook is Emma door haar ziekte nog niet afgestudeerd en heeft ze geen huis om te verkopen. Er is dus geen geld voor haar begrafenis. Enkele vrienden willen haar graag helpen en hebben een site voor Emma en haar crowdfunding gebouwd: www.emmavecht.nl
 
Emma spaart voor haar begrafenis, ze heeft minimaal € 6.000,00 nodig voor een kist, een uitvaart en een graf. Mocht er meer geld opgehaald worden, dan wordt dit geld beheerd door de Stichting Vrienden van Emma. Na haar dood kunnen jonge mensen in een vergelijkbare situatie hier dan beroep op doen. Op www.emmavecht.nl vindt u informatie over Emma, haar ziekte en de campagne.
 
Wij hopen dat u Emma een waardig afscheid gunt!
 

 


Geef een reactie