default-header
HomeNieuwsHart begint op dag 16 na bevruchting al met kloppen

Hart begint op dag 16 na bevruchting al met kloppen

maandag 17 oktober 2016, door Hartpatiënten Nederland

De eerste hartslag van een baby vindt al op de zestiende dag na de bevruchting plaats. Dat blijkt uit nieuw onderzoek, dat dinsdag werd gepresenteerd.

De eerste hartslag van een baby vindt al op de zestiende dag na de bevruchting plaats. Dat blijkt uit nieuw onderzoek, dat dinsdag werd gepresenteerd. Tot op heden gingen wetenschappers er vanuit dat de eerste hartslag ongeveer op dag 21 na bevruchting plaatsvond.

EERSTE HARTSLAG
Een onderzoeksteam dat werkte in opdracht van de British Heart Foundation (BHF) op de Universiteit van Oxford heeft die bijzondere ontdekking gedaan. Tot nu toe dachten onderzoekers dat de hartspier op dag 8 na bevruchting begon te werken bij muizen. Dat komt overeen met dag 21 bij een menselijke zwangerschap. Dat blijkt dus een aantal dagen eerder te zijn: „We proberen beter te begrijpen hoe het hart zich ontwikkelt en uiteindelijk ook hoe hartafwijkingen zich de baarmoeder ontwikkelen”, aldus professor Paul Riley tegenover Daily Mail. „Door uit te zoeken hoe het hart begint met kloppen en hoe problemen rond de hartontwikkeling ontstaan, zijn we een stap dichter bij het voorkomen van hartafwijkingen die tijdens de zwangerschap ontstaan.” Daarnaast hoopt het team dat het onderzoek ook inzicht geeft in hoe beschadigde hartspieren na een hartaanval kunnen worden gerepareerd.

Lees verder op Metronieuws.nl


Geef een reactie