default-header
HomeNieuwsGouden combi: kriel, asperges, ei en ham

Gouden combi: kriel, asperges, ei en ham

woensdag 9 mei 2018, door Hartpatiënten Nederland

In Duitsland staan ze bekend om hun aardappelsalades. Deze variant met asperges brengt u meteen in de voorjaarsstemming.

In Duitsland staan ze bekend om hun aardappelsalades. Deze variant met asperges brengt u meteen in de voorjaarsstemming. Koop verse asperges, die u herkent aan het ‘piepende’ geluid dat ze maken als u 2 asperges langs elkaar wrijft.
Eet deze salade op een mooie zonnige dag als hoofdgerecht met 4 personen, als lunchgerecht met 6-8 personen of serveer het als bijgerecht bij een barbecue. Succes verzekerd!
 
Aardappelsalade met asperges
Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten 
 
750 g witte asperges
800 g krieltjes in de schil
4 eieren
250 g beenham (dikke plak)
1 lenteuitje
3 el halfvolle crème fraîche
200 g gemengde sla
 
Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Breng water aan de kook in een ruime pan. Voeg de asperges toe als het water kookt. Breng het water opnieuw aan de kook, draai het vuur laag en kook de asperges 5 minuten. Laat vervolgens de asperges nog 10-15 minuten in het hete kookvocht rusten (afhankelijk van de dikte). Schep de asperges met een grote schuimspaan uit de pan en laat ze afkoelen. Snij ze in stukken
Boen de krieltjes schoon, halveer ze eventueel en kook ze in ca. 15 minuten gaar. Giet af en laat afkoelen. Kook ondertussen de eieren in 8 minuten hard. Laat schrikken en pel ze.
Snij de beenham in smalle reepjes en de lenteui in ringen. Snij de eieren in kwarten. Meng de asperges met de krieltjes, ham en lenteui. Meng de mayonaise voorzichtig door de salade. Verdeel de sla over een grote kom en schep daar de salade op. Garneer met de kwarten ei.
 

Bevat per persoon: 

1480 kJ (350 kcal)
23 g eiwit
11 g vet, waarvan 4 g verzadigd vet
37 g koolhydraten, waarvan 5 g suikers

Geef een reactie