default-header
HomeNieuwsGoed voornemen? Genieten!

Goed voornemen? Genieten!

Columns

dinsdag 13 februari 2018, door Hartpatiënten Nederland

Welkom in de eerste uitgave van HartbrugReizen in het nieuwe jaar. Hopelijk heeft u een goede start van het jaar gehad. Ik weet niet of u aan goede voornemens doet, maar zelf geloof ik niet zo in de ‘cliché’-voornemens. Goede voornemens zouden niet af moeten hangen van een nieuw jaar. Als je vindt dat er iets moet veranderen, is het goed om dit concreet in de praktijk te brengen en het niet te lang uit te stellen.

Een goed voornemen waar ik wel in geloof? Genieten! Dit is een belangrijk onderdeel van onze reizen. Altijd weer zie ik onze reizigers zichtbaar genieten. Van leuk gezelschap, een mooie excursie, het zonnetje, lekker eten, een mooi uitzicht, een terrasje; noem het maar op. Het doet me altijd goed om dat te zien. Soms zijn mensen na heel wat jaren eindelijk weer een keertje lekker op vakantie. Dat is vaak een grote stap om voor het eerst mee te gaan; bijvoorbeeld voor mensen die hun partner plotseling hebben verloren, of te kampen hebben (gehad) met gezondheidsproblemen. Gelukkig verdwijnt deze twijfel in de loop van de eerste dag meestal al. Vaak zeggen ze dan tegen me: ‘Ik zou willen dat ik deze stap eerder had genomen!’. Altijd fijn als het zo goed bevalt en zo’n reis voor herhaling vatbaar is.

Pluk de dag, carpe diem! Wilt u het nieuwe jaar goed beginnen door het boeken van een mooie reis? Blader dan snel verder! Zin in een korte reis naar de Elzas, Oost-Beieren of Dresden? Of toch liever een langere reis naar Polen, Italië, Zuid-Beieren of Schotland? Er is genoeg keuze! In dit tijdschrift leest u meer over onder meer deze reizen.

Ik hoop u snel (weer) te ontmoeten tijdens een van de reizen. Ik heb er in ieder geval weer heel veel zin in, ik hoop u ook!

Column door: Marly van Overveld


Geef een reactie