default-header
HomeNieuwsGerespecteerde Italiaanse vaatchirurg behandelt patiënten Flebologisch centrum Isala

Gerespecteerde Italiaanse vaatchirurg behandelt patiënten Flebologisch centrum Isala

donderdag 28 januari 2010, door Hartpatiënten Nederland

De Italiaanse vaatchirurg prof. dr. Attilio Cavezzi heeft de afgelopen week patiënten behandeld van het Flebologisch centrum Isala.

Cavezzi heeft een internationale reputatie op het gebied van diagnosestelling en behandeling van afwijkingen aan de aderen. De patiënten die behandeld zijn hebben spataderen of andere aderproblemen, waarbij het erg lastig is om de juiste diagnose vast te stellen. Naast alle gangbare technieken voor (spat)aderproblemen, heeft Cavezzi ook een verfijnde bestaande behandeling van spataderen toegepast. De samenstelling van de foam die ingespoten wordt bij de echogeleide foamsclerose is verder ontwikkeld, waardoor de behandeling leidt tot een nog beter resultaat en nog minder complicaties bij herstel.
Het Flebologisch centrum Isala in Zwolle staat inmiddels landelijk bekend om de nauwe samenwerking tussen vaatchirurgen en dermatologen. Zowel de vaatchirurgen als de dermatologen houden er dagelijks spreekuur en indien nodig wordt een patiënt door beide medisch specialisten onderzocht. De samenwerking leidt tot een volledig behandelpakket én behandelingen op maat binnen één locatie. Vakgenoten volgen cursussen bij het centrum over deze integrale aanpak. Om de kwaliteit van de zorg in het centrum op peil te houden, vindt kennisuitwisseling plaats met prof. dr. Cavezzi. Niet alleen wordt aandacht besteed aan de patiëntenzorg, de mogelijkheden voor wetenschappelijk onderzoek op het gebied van vaatproblematiek worden momenteel ook verkend.

Flebologie
Flebologie richt zich op het diagnosticeren en behandelen van slecht functionerende aderen (voornamelijk in de benen). Ook de huidziekten die daardoor worden veroorzaakt, vallen onder die noemer. Denk aan spataderen, aderontstekingen, lymf- en lipoedeem, trombose en open benen. Meer informatie: www.isala.nl/flebologie.


Geef een reactie