default-header
HomeNieuwsGeneesmiddelen direct mee naar huis na bezoek aan arts LUMC

Geneesmiddelen direct mee naar huis na bezoek aan arts LUMC

dinsdag 19 januari 2010, door Hartpatiënten Nederland

Op 18 januari opende het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) een poliklinische apotheek: Poli Apotheek LUMC.

Op 18 januari opende het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) een poliklinische apotheek: Poli Apotheek LUMC.
De Poli Apotheek is bedoeld voor patiënten die na ontslag of hun bezoek aan één van de poliÂ’s direct in het LUMC hun medicijnen op kunnen halen.

De Poli Apotheek LUMC voorziet hiermee in een toenemende behoefte om patiënten te voorzien van medicatie, wanneer ze niet opgenomen zijn in de kliniek. De patiënt hoeft nu namelijk voor de (eerste) medicatie niet eerst meer langs de eigen apotheek. Na aflevering van de geneesmiddelen zorgt de Poli Apotheek LUMC ervoor dat de vaste apotheek van de patiënt wordt geïnformeerd over de afgeleverde medicatie.
De Poli Apotheek is een openbare apotheek, die is opgezet in nauwe samenwerking met de stadsapothekers in de regio. Net als de andere apotheken heeft de Poli Apotheek een overeenkomst met de meeste zorgverzekeraars. De kosten van geneesmiddelen die door uw verzekeraar vergoed worden, worden direct bij de verzekeraar gedeclareerd. Naast geneesmiddelen biedt de Poli Apotheek ook zelfzorgmiddelen zoals paracetamol.
De Poli Apotheek bevindt zich op de begane grond, op locatie C0 (voor de ontvangstbalie links, einde van de gang rechts om de hoek) en is geopend op werkdagen van 8.00 uur – 18.00 uur. Na 18.00 uur en het weekend kunt u in het LUMC terecht bij de dienstapotheek: apotheek ‘de Nachtwacht’, locatie Centrale hal van het LUMC.

Bron: LUMC

 


Geef een reactie