default-header
HomeNieuwsEmma vecht

Emma vecht

maandag 24 oktober 2016, door Hartpatiënten Nederland

Vrijdag j.l. vroegen wij aandacht voor Emma Post.

Vrijdag j.l. vroegen wij aandacht voor Emma Post. De 30 jarige Emma startte een crowdfund actie om de kosten voor haar eigen begrafenis te kunnen betalen. Mocht er meer geld opgehaald worden, dan wordt dit geld beheerd door de Stichting Vrienden van Emma*. Na haar dood kunnen jonge mensen in een vergelijkbare situatie hier dan beroep op doen.
 
Het resultaat van alle publiciteit, onder andere in de uitzending in PowNed en onze oproep aan de lezers van onze nieuwsbrief de Hartflits, overtreft alle verwachtingen: tot nu toe is er maar liefst een bedrag van 51.435 euro opgehaald. De Stichting Vrienden van Emma kan dus niet alleen Emma helpen, maar ook vele anderen. Een geweldig resultaat dus.
 
Mede namens Emma en de Stichting Vrienden van Emma: allen hartelijk bedankt. Een speciaal woord van dank aan lezers van Hartflits die het mede mogelijk maken en Emma een waardig afscheid gunnen.
 
*Over de stichting Vrienden van Emma
Nadat Emma in augustus te horen kreeg dat ze in Nederland uitbehandeld is, is ze een crowdfundactie gestart om haar begrafenis te kunnen betalen. Vrienden van Emma vinden het onacceptabel dat iemand in zo’n situatie zich hier druk om moet maken terwijl ze zou moeten genieten van haar laatste momenten. Zij willen Emma hier zoveel mogelijk bij helpen en het initiatief voor deze website hebben genomen. Het doel van de crowdfunding is het betalen van Emma’s uitvaart. Daarnaast hopen ze een potje te maken voor mensen in een vergelijkbare situatie. Emma wil dat niemand anders zich in zijn of haar laatste maanden nog druk moet maken over begrafeniskosten. Michiel van Oostrum en Adinda Visser zijn de stichting Vrienden van Emma aan het oprichten om de geworven fondsen en bijdragen te beheren.
 

Geef een reactie