default-header
HomeNieuwsCoronaprik? Eerst tekenen!

Coronaprik? Eerst tekenen!

AandoeningBehandeling

vrijdag 5 maart 2021, door Hartpatiënten Nederland

MEIJEL – Zonder handtekening krijg je bij huisarts Rob Elens in Meijel (Limburg) geen vaccinatie tegen corona. Sterker nog: wie niet wil tekenen, moet zijn of haar prik maar ergens anders halen. Elens weigert patiënten te vaccineren als ze niet eerst een verklaring ondertekenen waarin hij hen wijst op de risico’s van AstraZeneca. Die verklaring is door hem opgesteld. Elens wil niet aansprakelijk gesteld worden voor als het fout gaat met de vaccinatie. Hij stelt dat het vaccin zich nog in de onderzoeksfase bevindt. Door zijn handtekening te zetten verklaart de patiënt op de hoogte te zijn van de voor- en nadelen en de mogelijke bijwerkingen.

Handtekening nodig bij experiment
Onder meer het Eindhovens Dagblad dook in de kwestie. Volgens de krant regelt de GGD Limburg-Noord nu dat mensen die weigeren hun handtekening te zetten, elders gevaccineerd kunnen worden. De Inspectie voor de Gezondheidszorg is niet te spreken over de handelwijze van de dokter. Wat Elens doet mag niet, zegt een woordvoerder van de Inspectie in het ED.

Wij vroegen wetenschapper en epidemioloog Dick Bijl wat hij vindt van de handelwijze van de Meijelse huisarts. “Zo hoort het als je mensen blootstelt aan een medisch experiment”, laat Bijl weten. Want de hele vaccinatie rond corona is niet anders dan dat: een medisch experiment, omdat de testtijd te kort was.

Onrust
“Als Elens de vaccinatie beschouwt als een experiment, heeft hij gelijk”, zegt Jan van Overveld, voorzitter van Hartpatiënten Nederland. “En voor deelname aan een experiment moet je nu eenmaal tekenen. Dat is gebruikelijk.”

“De vaccinatie zorgt voor veel onrust bij hartpatiënten. Zij vragen zich af of de entstof wel veilig voor hen is. Zijn die medicijnen wel getest in combinatie met medicijnen die ik slik, vragen mensen ons. Is er een wisselwerking met andere medicijnen, weten we dat? Wij weten niet of dit voldoende getest is.”

Onderzoek naar wisselwerking
“Om die reden dringen wij bij de overheid aan op onderzoek naar de werking van de vaccinatie voor hartpatiënten en hun medicatie”, gaat Van Overveld verder. “Ik kan me dus goed voorstellen waarom Elens om een handtekening vraagt. Tel daarbij op dat bij bijwerkingenbureau Lareb ruim 6400 meldingen zijn binnengekomen met meer dan 31.000 (!) bijwerkingen. En tot nog toe zijn volgens Lareb 87 mensen overleden nadat ze ingeënt waren tegen corona. Er wordt gezegd dat het daarbij gaat om kwetsbare ouderen met gezondheidsproblemen. Maar deze mensen hadden in veel gevallen nergens last van. Ze werden geprikt en worden in de beleving van veel oudere hartpatiënten daarna pas ziek. Ook bij Meldpunt Hartpatiënten komen dit soort meldingen binnen.”

Malaria
O ja. De Meijelse arts kwam eerder al in de publiciteit, toen hij naar eigen zeggen coronapatiënten met succes behandelde met het malariamedicijn hydroxychloroquine (HCQ), in combinatie met zink. Dat was maanden voordat de huidige coronamedicijnen op de markt kwamen. De Inspectie verbood deze handelwijze.

Huisarts Elens heeft inmiddels een informatiebrief toegevoegd aan de vaccinatieoproep. Daarin legt hij uit dat mensen tekenen voor informatie. Beschouw het als een bijsluiter, laat hij in het ED weten. Wie niet wil tekenen kan bij een andere huisarts terecht voor een prik. De Inspectie blijft boos, maar laat niets los over eventuele maatregelen tegen de dokter. Elens gelooft niet zo in de coronavaccins. Hij ziet meer in een versterking van het immuunsysteem. Wat hem betreft zou er meer aandacht moeten zijn voor zink en vitamine D.


Geef een reactie


Reacties (14)

 • Inge Veerkamp 5 maart 2021

  Ik ben zeer verheugd om dit bericht via een reguliere arts te lezen. De laatste dagen heb ik een aantal stukken doorgestuurd gekregen met informatie, die ik tot op heden nog nergens ben tegengekomen! Dan bedoel ik werkelijk serieuze bijwerkingen en het woord ‘complot’ is hier niet aan de orde.
  Dit vind ik manipulatie. Het gaat namelijk niet zomaar om ‘bijwerkingen’ zoals die worden voorgesteld, maar serieuze en gevaarlijke aandoeningen.

 • Ton van der Meijs 5 maart 2021

  Ik vind dit een verkeerde handelwijze van de huisarts. Iedereen kan weten dat er risico’s aanwezig zijn. Dat geldt overigens voor elke prik van welk medicijn dan ook.
  Handelt deze arts daar ook zo?

  • Marbo 10 maart 2021

   Omdat dit ” vaccin” nog in fase 3 zit en nog helemaal niet goedgekeurd had mogen worden. En omdat van dit zogenaamde medicijn nog geen testresultaten binnen zijn wat het doet met het menselijk lichaam op langere termijn. Zeker voor zwakkere mensen in onze maatschappij is het daarom “Russische Roulette” ondat het zeer veel van je lichaam eist

 • Dombeek 5 maart 2021

  Ik kan er geen touw aan vast knopen. Diegene die het zouden moeten weten duikelen over elkaar heen. Enige jaren terug hoorde je in Den Haag altijd die ouderen en nu zijn ze o zo bezorgd om die ouderen. Je kan als farmaceut wel gauw iets in elkaar draaien maar waarom gaat het controleren nu niet zo zorgvuldig als met ander geneesmiddelen? Ik heb het gevoel dat we niet alles mogen weten.
  Het lijkt Tieta Tovenaar wel.

 • marije lugtmeier 5 maart 2021

  ik verwacht van de hartstichting een open visie. Het uitspreken van een standpunt hoort daar volgens mij niet bij. Informeer mensen wat er speelt in Nederland, maar laat ze zelf hun keus bepalen.
  Ik krijg voldoende informatie van voor- en tegenstanders en zit niet te wachten op het maken van keuzes door derden. Blijf a.u.b. onafhankelijk en blijf neutraal.
  Wat jullie nu doen stoort me hogelijk!!!

 • Julien 5 maart 2021

  Waarschijnlijk weer iemand die graag serieus genomen wil worden.
  Ik heb zelf al jaren last van de bijwerkingen van diverse hart-medicijnen.
  Doodziek word ik daarvan en weiger ze ook stelselmatig. verschil wel of niet is dubieus, omdat de meeste hart-medicijnen preventief voorgeschreven worden.
  De keus is dus voor mij Corona oplopen en doodgaan of een vaccinatie met dezelfde
  onzekerheid tov. van combinatie met hartmedicatie.

 • Ilona 5 maart 2021

  Jemig wat een kolder dit, er zijn ontzettend veel artsen die het hier niet mee eens zijn. Dit heeft echt een averechts effect op de gezondheid van de mens.

  Vaccins zijn getest. Hoe goed is dat VIRUS getest…??? Dat blijkt schade te geven, ook aan het hart!

 • Ruud 5 maart 2021

  U rept in het artikel over vele bijwerkingen.
  Dat mag in het artikel dan wel eens duidelijker gespecificeerd worden want de meeste bijwerkingen niet meteen gevaarlijk te noemen zoals een pijnlijke arm of lichte hoofdpijn.
  En huisarts Elens heeft een nogal dicutabele reputatie.
  Ik vind dit een beetje stemmingmakerij

 • w.j. visser 6 maart 2021

  Dag gewaardeerd HN,

  Mijn reactie op uw artikel over de Covid-19 vaccinatie:

  Graag zou ik in reactie op het standpunt van Bijl en Elens, ook het commentaar van de Gezondheidsraad door HN verwoord zien. Dit voorkomt hopelijk dat nu de indruk ontstaat dat HN de oren al te overtuigend naar de visie van B. en E. laat hangen, en dat dit een mate van onpartijdigheid in de weg staat.

  Met hartelijke groet, willem visser

 • J.D Beukers 7 maart 2021

  Ik vind het kwalijk dat Hartpatienten Nederland dit soort onzin publiceert. Stop hier asap mee!

  • Kirsten randsdorp 10 maart 2021

   Eeeh wat lees je niet over de doden( zonder onderliggende klachten ) die zijn gevallen ?? Of is dat geen bijwerking ? Of waarschijnlijk ben je het eens met de niet veilig gebleken testen die Corona weergeven en niet kijken naar onderliggende ziektes maar wel tellen in de propaganda lijn van besmettingen !

  • Kirsten randsdorp 10 maart 2021

   Het is een experiment !

   Op het moment dat de regering telkens spreekt van ‘ naar verwachting ‘ en deze verwachtingen komen telkens niet uit , dan is het een experiment !

   Een doorgewinterd medicijn heeft deze vage prognose niet nodig .

   En überhaupt heeft een pandemie geen campagne nodig , mensen sterven dan met bosjes om je heen je kijkt wel beter uit !

   Er zijn 87 doden ( allen hier in Nederland )gevallen na de vaccinatie .

   Ik zou dus precies hetzelfde doen als de huisarts .Hij wil niet de verantwoordelijkheid nemen voor iets waarvan hij niet weet hoe het uitpakt .

   De gevolgen die over 5 of 10 jaar pas naar boven komen zijn niet bekend .

   Dus hij waarschuwt mensen .

   De overheid zou dit moeten doen maar deze hebben een wurgcontract betekent dat zij verantwoordelijk zijn voor de schade die dit vaccin veroorzaakt .

   Dus de 87 doden( met niet allemaal onderliggende kwalen ) zijn dus de verantwoordelijkheid van de overheid .
   Natuurlijk nemen ze deze niet want dat kost geld .

   Het volk zou woedend en argwanend worden en dan zitten ze in hun maag met alle rechtszaken en natuurlijk met de dure overgebleven vaccins .

   Het is waarschijnlijk opgesteld als zijnde een goed bedoeld experiment om COVID te verdrijven maar … nu is het een verdien model geworden .

   Kijk naar Ab Osterhaus deze verdiende maar liefst 5,6 miljoen aan het Mexicaanse griep vaccin dat ‘veilig’ was bevonden maar nu mensen nog steeds ziek ( neurologische blijvende ziektes )van zijn .

   Deze AB verkondigd nu weer als grootse schreeuwer dat dit vaccin aangaande Covid veilig is bevonden .

   Denk na hoe je met je lijf om gaat ? Wil jij een proefkonijn zijn ?

 • René van Slooten 8 maart 2021

  Uit recente wetenschappelijke publicaties blijkt dat veel coronapatiënten te maken krijgen met een vergiftiging door endogeen koolmonoxide, dat door het immuunsysteem in de longen wordt aangemaakt om de infectie te onderdrukken. Dit is een normale reactie die bij corona veel heftiger lijkt op te treden dan bij andere infecties. Toedienen van zuurstof en beademen versterkt dat bovendien. Daardoor kunnen genezen coronapatiënten nog lange tijd last houden van de gevolgen van die koolmonoxidevergiftiging! Zie https://www.ntvg.nl/artikelen/langdurige-klachten-na-ongecompliceerde-covid-19/reacties en https://www.njb.nl/blogs/koolmonoxide-de-stiekeme-stalker-deel-2/
  Dat endogene koolmonoxide wordt gemaakt uit het heem van rode bloedlichaampjes, door het ‘stress enzym’ heem-oxygenase HO-1. Dat proces kan echter worden afgeremd met zink, dat een effectieve ‘inhibitor’ is van dat HO-1 enzym. Het is dus een misvatting dat zink alleen maar een ‘supplement’ zou zijn. Het is een goed en spotgoedkoop middel zonder bijwerkingen, dat de ernstige complicaties bij coronapatiënten kan voorkomen (inclusief het risico op trombose en het verkeerd aanwijzen van de saturatiemeters). Dus is het te betreuren dat zink in Nederland niet mag worden toegepast! Nu gebruikt men dexamethason en tocilizumab om bij coronapatiënten het immuunsysteem te kalmeren, maar die werken minder goed dan zink, ze zijn veel duurder en ze hebben vervelende bijwerkingen.

 • Guus 8 maart 2021

  Kan de Inspectie dit zomaar verbieden dan. De artsen hebben toch een eed afgelegd.
  Heeft de inspectie dit ook gedaan dan? Of zijn zij boven de wet verheven en bepalen zij wat een huisarts wel en niet mag geven. Ik snap dat er grenzen zijn, maar de werkwijze heeft in dit geval zijn nut bewezen.
  Kan de inspectie strafrechtelijk vervolgd worden als blijkt dat Big Pharma rules.