default-header
HomeNieuwsDit zijn gezonde voorgerechten!

Dit zijn gezonde voorgerechten!

woensdag 19 december 2018, door Hartpatiënten Nederland

De beste start van een kerstdiner is een feestelijk voorgerecht.

De beste start van een kerstdiner is een feestelijk voorgerecht. Wat zijn nu gezonde én lekkere voorgerechten?
 
Soep op basis van gepureerde groenten. Het is heel simpel: fruit groenten in olijfolie, voeg bouillon toe, laat gaar koken en pureer dan de soep met een staafmixer. Het resultaat is een fluweelzachte, lichte soep die werkelijk boordevol groenten zit. Perfecte groenten voor zo’n soep zijn pompoen, winterwortel, courgette, tomaat, paprika. Geef de soep extra smaak door bijvoorbeeld een teentje knoflook, verse rode peper of kerrie mee te fruiten. Het wordt feestelijk als u de soep serveert in een mooie kom en garneert met verse kruiden, broodcroutons, of uitgebakken rauwe ham.
 
Een salade met luxe vis is altijd goed! Maak voor iedereen aan tafel een mooi bordje op met sla, kerstomaatjes en lange slierten komkommer of aspergetips. Besprenkel met olijfolie en citroensap en leg er dan wat stukjes vis op. Gerookte zalm is heerlijk, maar ook gerookte forel, paling of heilbot smaakt verrukkelijk. Serveer met citroenpartjes en verse bieslook of dille en u heeft een heerlijk voorgerecht dat in een mum van tijd klaar is.
 
Een gevulde halve avocado is een gemakkelijk, lekker en feestelijk voorgerechtje. Schep het vruchtvlees er voorzichtig uit en bewaar de uitgeholde schillen. Meng de avocado met bijvoorbeeld tonijn of gegaarde kipfilet met wat kleine stukjes tomaat en verse koriander. Schep de vulling weer terug in de schil en garneer met wat chilipoeder.

Geef een reactie