default-header
HomeNieuwsDe zeekant van Nederland; waar verbinding voelbaar is

De zeekant van Nederland; waar verbinding voelbaar is

dinsdag 31 oktober 2017, door Hartpatiënten Nederland

Als wandelaar en liefhebber van natuur, historie en cultuur heeft Paul Hoekstra (Oss), een rijk geïllustreerd boek uitgegeven

Als wandelaar en liefhebber van natuur, historie en cultuur heeft Paul Hoekstra (Oss), een rijk geïllustreerd boek uitgegeven dat vanuit wandelperspectief een compleet en inspirerend overzicht geeft van de zeekant van Nederland. Het wandelperspectief zorgt voor toegankelijkheid, draagt bij aan inleving en biedt keer op keer kansen om je te laten ‘meenemen’.
 
“Wandelend langs het ‘levende water’ en met gedachten uit mijn jeugd aan de toenmalige zeekant van Bergen op Zoom ontstond het idee om de plezierige verbinding die ik hierbij met Nederland voel te delen. Het is voor mij dé kant van Nederland met voor iedereen en altijd wel ergens een stip ter inspiratie en verbeelding aan de horizon. Gaandeweg mijn wandeltochten van Zuidwest-Zeeland naar Noordoost-Groningen en daarbij vijf keer ‘links af’ voor een kenmerkend eilandgevoel aan de Wadden, kreeg ik de hoopvolle gedachte dat mijn boek een positieve bijdrage kan leveren aan verbinding en saamhorigheid tussen alle Nederlanders en zij die met interesse naar ons land kijken. Ik hoop een oogstrelend, informatief en inspirerend document te hebben afgeleverd waarbij historisch besef, cultureel erfgoed, oog voor natuurgenot en de realiteit van het ‘in gesprek blijven’ met de krachten die het water doen leven, laten zien dat ook hier het geheel meer is dan de som der delen.”
 
 
titel: de zeekant van Nederland; waar verbinding voelbaar is
isbn: 978 90 826833 0 1
website (informatie en/of bestelling):  www.dezeekantvanNederland.nl
boekhandel: (wordt nog uitgebreid) op dit moment bij Derijks, Oss en Het Baken, Katwijk aan zee.

Geef een reactie