koelkasten, koelst, bacteriën, schimmels

De koelkast inrichten

De meeste koelkasten zijn onderin en achterin het koelst. Heeft u een koelkast met een vriesvak en daaronder de koeling? Dan is uw koelkast waarschijnlijk bovenin en achterin het koelst.
Producten die snel bederven zoals rauw vlees en rauwe vis kunt u het beste op die koelste plekken bewaren. Producten die niet perse gekoeld bewaard hoeven te worden (maar koel wel lekker zijn) zoals frisdrank, bier of wijn, kunnen dan op de minst koele plaatsen in de koelkast bewaard worden.
De ideale koelkasttemperatuur is 4 °C, dan krijgen bacteriën en schimmels minder kans.
 

Geef een reactie

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Voer de CAPTCHA in om aan te tonen dat dit geen geautomatiseerde actie is.