default-header
HomeNieuwsDe beste tips om het warm te krijgen (en te blijven)

De beste tips om het warm te krijgen (en te blijven)

vrijdag 8 januari 2010, door Hartpatiënten Nederland

Donker, koud en sneeuw: dat is een échte winter. Maar omdat deze zeer zeldzaam zijn geworden, weten mensen niet meer goed hoe ze warm moeten krijgen of blijven.

De Britse krant Daily Mail zet alle tips en weetjes op een rijtje. Nuttig, want Groot-Brittannië heeft nog veel zwaarder te lijden onder kou en sneeuw dan België…
1) Weiger warme alcoholische drankjes
“Hier, iets om warm te krijgen”, klinkt het en je krijgt een warm alcoholisch drankje in je handen geduwd. In Angelsaksische landen wordt zo’n drankje een “hot toddy” genoemd, een mix van warm water, whiskey of cider, honing, een schijfje citroen en wat kruidnagel.
Het was lang een middel dat werd aangeraden bij verkoudheden of griep, maar niet langer. Deze warme dranken kunnen net het tegenovergestelde effect teweeg brengen.
Alcohol werkt dehydrateren en verlaagt de lichaamstemperatuur eigenlijk, maar dat voel je niet zo. Integendeel, zelf krijg je het warm van alcohol, wat het in deze koude tijden dubbel zo gevaarlijk maakt.
2) Zet een muts op
Je gezicht verliest warmte niet sneller dan een ander lichaamsdeel, maar omdat het voor een groot deel bloot is in de winter, is het toch een belangrijke warmteverliespost. Een muts kan helpen wat van die warmte te behouden. Ook oorwarmers zijn een hippe manier om warm te blijven.

Lees alle andere tips op Hln.be


Geef een reactie