default-header
HomeNieuwsDagelijks een ei is gezond

Dagelijks een ei is gezond

maandag 15 maart 2010, door Hartpatiënten Nederland

MANCHESTER – Het ei mag weer terug op het dagelijkse menu. Althans als het aan onderzoekers van de Manchester Metropolitan University ligt. Volgens de onderzoekers kun je eieren zelfs ‘superfood’ noemen.

Nieuw onderzoek heeft aangetoond dat eieren een belangrijke bron zijn voor eiwitten en belangrijke vitamines (vitamine D en B12) bevatten.
Daarnaast zijn eieren rijk aan een mix van essentiële aminozuren. Deze zijn belangrijk voor de groei en herstel van het lichaam bij zowel volwassenen als kinderen.
Volgens de onderzoekers zijn de eieren niet alleen een boost voor de gezondheid, maar spelen ze ook een belangrijke rol bij het aanpakken van obesitas. Een gemiddeld ei bevat 80 calorieën en zou dus een goed ontbijt zijn als je op je gewicht wilt letten.
Volgens hoofdonderzoekster Carrie Ruxton bevat een ei per dag een groot deel van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine D. De gezondheidsvoordelen van eieren zijn zo groot: “Het lijkt helemaal niet overdreven om het ei superfood te noemen.”

Bron: Gezondheidsnet.nl


Geef een reactie