default-header
HomeNieuwsContinu dotteren in Dordrecht!

Continu dotteren in Dordrecht!

zondag 26 december 2010, door Hartpatiënten Nederland

DORDRECHT – Als je als hartpatiënt in Dordrecht woont, dan zit je vanaf het nieuwe jaar 2011 een stuk veiliger dan voorheen. Door een hartinfarct getroffen inwoners van de regio Zuid-Holland Zuid kunnen vanaf

3 januari op elk moment van de dag en elke dag van de week als het nodig is acuut worden gedotterd.
Dat meldt Het Kompas voor Hardinxveld en Giessendam. Het Hartcentrum Gorinchem-Dordrecht, een samenwerkingsverband van het Albert Schweitzer ziekenhuis en het Beatrix Ziekenhuis, schakelt op die datum over op 24-uurs-beschikbaarheid. Tot nog toe verrichtte het Hartcentrum acute dotterbehandelingen en dotterbehandelingen op afspraak alleen op werkdagen overdag.

De ziekenhuizen in Dordrecht en Gorinchem sloten daartoe in 2009 een samenwerkingsovereenkomst. Sindsdien werken op het Hartcentrum drie interventiecardiologen van het Albert Schweitzer ziekenhuis en één van het Beatrix Ziekenhuis. patiënten van het Beatrix Ziekenhuis worden in principe gedotterd in Dordrecht. Maar voor acute behandelingen buiten kantooruren, moeten alle patiënten uit Zuid-Holland Zuid, dus ook uit Leerdam, Gorinchem en Dordrecht, op dit moment nog naar ziekenhuizen in Rotterdam, Breda of Nieuwegein.

Cardioloog Arie de Vries van het Albert Schweitzer ziekenhuis zegt in de plaatselijke nieuwsmedia: ,,We hebben bij de start in 2008 een stappenplan gemaakt voor gestage groei. Daarin werd al toegewerkt naar 24-uurs-beschikbaarheid vanaf 2011. Je moet een dergelijk centrum gefaseerd opzetten. Enerzijds om zelf processen zorgvuldig op te bouwen, maar ook omdat wij nauw samenwerken met andere afdelingen, die voor- en nazorg bieden, zoals de Spoedeisende Hulp, Hartbewaking, Intensive Care en verpleegafdeling. Nu is iedereen in gereedheid voor maximale openingstijden. patiënten zijn daarbij gebaat. Niet alleen omdat ze hier snel geholpen kunnen worden, ook omdat het prettiger en minder belastend is om de ingreep dicht bij huis te ondergaan.”

goossenac@hotmail.nl

Geef een reactie