default-header
HomeNieuwsChronische ziekten tegengaan

Chronische ziekten tegengaan

donderdag 20 mei 2010, door Hartpatiënten Nederland

Chronische ziekten zoals diabetes en hart- en vaatziekten gaan vaak gepaard met chronische ontstekingen. Wageningse voedingsonderzoekers toonden aan dat verzadigde vetten bij personen met overgewicht genen aanzetten

die zulke ontstekingen verergeren. Onverzadigde vetten kunnen juist ontstekingsremmende genen inschakelen. Met die kennis zijn voedingsmiddelen te ontwikkelen die gezonder zijn voor mensen die gevoelig zijn voor chronische ziekten. Daarmee werkt Wageningen UR aan de kwaliteit van leven.

Meer informatie

Bron: WUR

Chronische ziekten tegengaan

Chronische ziekten zoals diabetes en hart- en vaatziekten gaan vaak gepaard met chronische ontstekingen. Wageningse voedingsonderzoekers toonden aan dat verzadigde vetten bij personen met overgewicht genen aanzetten die zulke ontstekingen verergeren. Onverzadigde vetten kunnen juist ontstekingsremmende genen inschakelen. Met die kennis zijn voedingsmiddelen te ontwikkelen die gezonder zijn voor mensen die gevoelig zijn voor chronische ziekten. Daarmee werkt Wageningen UR aan de kwaliteit van leven.

Meer informatie

- Als vet gaat ontsteken (Artikel uit Wageningen World, april 2010, pdf)

- Leerstoel Nutrition, Metabolism and Genomics (Nutrigenomics)

- Wat is Nutrigenomics (Engels)

- Onderzoek binnen de Nutrigenomics Group (Nutrition, Metabolism and Genomics) met recente publicaties


Geef een reactie