default-header
HomeNieuwsCBR accepteert alleen geschiktheidsverklaring van Nederlandse cardioloog met BIG-registratie.

CBR accepteert alleen geschiktheidsverklaring van Nederlandse cardioloog met BIG-registratie.

donderdag 10 augustus 2017, door Hartpatiënten Nederland

Het komt regelmatig voor dat hartpatiënten die in de grensstreek wonen, voor de implantatie van een ICD worden verwezen naar een ziekenhuis in Duitsland of België.

Het komt regelmatig voor dat hartpatiënten die in de grensstreek wonen, voor de implantatie van een ICD worden verwezen naar een ziekenhuis in Duitsland of België. Met name in Zeeuws Vlaanderen is het meer regel dan uitzondering dat men samenwerkt met de universiteitsziekenhuizen in Gent en Antwerpen.

Deze ICD-dragers dienen er rekening mee te houden dat zij voor het aanvragen van een nieuw Nederlands rijbewijs met code 100 of 101 moeten beschikken over een geschiktheidsverklaring die is ondertekend door een (Nederlandse) cardioloog die staat ingeschreven in het zogenaamde BIG (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg)- register omdat alleen die verklaring door het CBR wordt erkend. Reden: het is voor het CBR de enige mogelijkheid om te controleren of de verklaring inderdaad is afgegeven door een gespecialiseerde arts.  Zo staat het ook te lezen in de  FAQ’s (Veelgestelde Vragen) op onze website.

Lees verder op Stin.nl


Geef een reactie