default-header
HomeNieuwsCardioloog Albert Willems ontvangt eretitel van NOC*NSF

Cardioloog Albert Willems ontvangt eretitel van NOC*NSF

woensdag 23 mei 2018, door Hartpatiënten Nederland

Cardioloog Albert Willems kreeg deze maand van NOC*NSF een officiële erkenning voor zijn geleverde zorg en expertise aan Nederlandse topsporters.

Cardioloog Albert Willems kreeg deze maand van NOC*NSF een officiële erkenning voor zijn geleverde zorg en expertise aan Nederlandse topsporters. Hij ontving een plaquette met het predicaat ‘High Performance Partner TeamNL’.
 
De expertise van Albert viel direct op bij NOC*NSF, de Nederlandse belangenorganisatie van de georganiseerde sport. Als cardioloog kreeg hij in de loop der jaren via diverse sportartsen steeds meer topsporters over de vloer. Voor hen maakt en beoordeelt hij bijvoorbeeld echodiagrammen, verricht hij cardiale screeningen (keuringen) en wordt hij gevraagd bij klachten of afwijkende bevindingen bij sportkeuringen. Ook maakt hij deel uit van de Cardiologische werkgroep Topsport NOC*NSF, waarbij hij zich onder andere bezighoudt met de pre-participatie screening plotse hartdood.
 

Andere tak van sport

 
Slechts een aantal ziekenhuizen in Nederland heeft het predicaat ‘High Performance Partner TeamNL’. Naast OLVG hebben alleen het AMC , Meander Medisch Centrum en Maxima Medisch Centrum deze titel. Zo’n erkenning is ook nodig, legt Albert uit: ‘De in topsport gespecialiseerde cardiologie is een hele andere tak van sport, met andere spelregels. Als je aan topsport doet, past het lichaam zich aan. Een “normale” cardioloog kan deze aanpassingen interpreteren als afwijkend, terwijl een in topsport gespecialiseerd arts direct kan vaststellen of het gaat om een aanpassing of ziekte.’ 
 

Team NL

 
Albert behandelt topsporters van het zogeheten ‘TeamNL’, hét sportteam dat Nederland 365 dagen per jaar vertegenwoordigt op internationaal topniveau. Van atletiek tot zwemmen. Het zijn de allerbeste sporters die aanwezig zijn op EK’s, WK’s en Olympische en Paralympische Spelen. De cardioloog zelf blijft bescheiden onder de toekenning. ‘Ik had het totaal niet verwacht, maar het is een hele mooie erkenning en waardering voor het werk dat ik al jaren doe.’
 
Naast cardioloog Albert Willems heeft ook longarts Bob van den Berg het predicaat ontvangen.
 
Bron : OLVG  

Geef een reactie