default-header
HomeNieuwsBrighton

Brighton

vrijdag 30 juli 2010, door Hartpatiënten Nederland

Hierbij een verslagje van onze reis naar Brighton. We waren jaren niet in het buitenland geweest en durfden het met medische begeleiding van Toos en Piet aan.

Hierbij een verslagje van onze reis naar Brighton. We waren jaren niet in het buitenland geweest en durfden het met medische begeleiding van Toos en Piet aan.

Het was een fantastische ervaring mede ook door de geweldige chauffeur Wim Godding en gaan zeker weer een keer mee.

Met prima weer vertrokken we uit Breda. Door België richting Calais. Er viel wat regen en daardoor was de overtocht er een met wat grauwe luchten. Onze goede chauffeur Wim en de medische begeleiders Toos en Piet waren voor ons de mensen waar we op terug konden vallen voor als er onverhoopt met ons (het merendeel was hartpatiënt), iets zou gebeuren. Niets dan lof voor deze mensen.
Na een schitterende heenrit vanaf Dover naar Brighton arriveerden we op de boulevard bij het Holiday Inn hotel. Grote geriefelijke kamers en het ontbijt- en warme buffet waren werkelijk voortreffelijk.

De volgende dag werden we bij de pier afgezet en liepen even later in The Lanes, het gezellige oude stadsdeel met veel winkeltjes en pubs alles opgefleurd met heel veel bloemen. Op de afgesproken tijd en plaats werden we weer opgehaald. Verder brachten we een bezoek aan the Royal Pavilion in Brighton, de prachtige tuinen van Sissinghurst, de krijtrotsen, Beachy head, de Seven Sisters en Eastbourne (mooie boulevard en oude pier) en het door Wim in een Duits gidsje ontdekte oude plaatsje Alfriston. Met veel stuurmanskunst loodste Wim de bus door de zeer smalle straatjes.

Voorts brachten we op de voorlaatste dag een bezoek aan het openluchtmuseum van Weald and Downland in Singleton. Daar was die dag toevallig de jaarlijkse ‘rare breedshow’ (show met zeldzame soorten boerderijdieren). Een typisch Engels evenement met grote en kleine tenten op een grote grasvlakte. We hebben daar geleerd geduld te hebben en in de rij te staan voor een glas biologische appelsap van de boerderij.

Wim was niet alleen chauffeur, maar wierp zich op als rolstoelbegeleider en tevens maakte hij de mooiste foto’s.

Jammer genoeg brak ook de laatste dag aan voor de terugreis. Deze ging in tegenstelling tot de heenreis geheel over de drukbereden motorways naar Dover.
De overtocht naar Calais ging over een vlakke zee met zicht op de cliffs van Dover en de Franse kust. Vanuit Calais in een ruk naar Breda in de zeer comfortabele bus met airco.
We zijn zeer tevreden over onze eerste Hartbrugreis. Het was een zeer ontspannen reis en we verheugen ons op de volgende.


Geef een reactie