default-header
HomeNieuwsBreng medicijnen met valsartan terug naar je apotheek!

Breng medicijnen met valsartan terug naar je apotheek!

donderdag 2 augustus 2018, door Hartpatiënten Nederland

Patiënten die medicijnen met daarin de vervuilde stof valsartan gebruiken, moeten die terugbrengen naar hun apotheek. Deze oproep komt van brancheorganisatie voor apothekers KNMP.

Patiënten die medicijnen met daarin de vervuilde stof valsartan gebruiken, moeten die terugbrengen naar hun apotheek. Deze oproep komt van brancheorganisatie voor apothekers KNMP.
 
Patiënten moeten het middel niet meer gebruiken. De oproep komt na een waarschuwing door onder meer Hartpatiënten Nederland en de gezondheidsinspectie. De medicijnen zijn vervuild met N-nitrosodimethylamine (NDMA), een stof die waarschijnlijk kankerverwekkend is.
 
Wellicht zijn de medicijnen aan u voorgeschreven voor de behandeling van hoge bloeddruk. Maar ook patiënten die onlangs een hartinfarct hebben gehad kregen het medicijn voorgeschreven, evenals mensen die lijden aan hartfalen.
Controleer dus even of u dit medicijn gebruikt. Zo ja, ga ermee naar de apotheker en u ruilt het om tegen een alternatief medicijn. In Nederland gebruiken zo’n 180.000 mensen het gevaarlijke medicijn. Vooralsnog wordt de kans echter klein geacht dat een patiënt kanker krijgt door het slikken ervan. Maar voorkomen is beter dan genezen.
,,Iedere patiënt die ziek wordt door het gebruik van valsartan is er één te veel. Onze geneesmiddelen moeten van onberispelijke kwaliteit zijn en daar moeten we op kunnen vertrouwen. Bij twijfel rest in het belang van de patiënt alleen de keuze om het terug te brengen”, aldus KNMP.
 
Voor meer informatie:

Uiteraard kunt u tijdens kantoortijden ook altijd bellen met Hartpatiënten Nederland via: 085 081 10000

 


Geef een reactie