default-header
HomeNieuwsBoezemfibrilleren centraal tijdens vierde digitale Hart & Leefstijl Café Hartpatiënten Nederland & cardioloog Remko Kuipers

Boezemfibrilleren centraal tijdens vierde digitale Hart & Leefstijl Café Hartpatiënten Nederland & cardioloog Remko Kuipers

Webinar

vrijdag 29 maart 2024, door Hartpatiënten Nederland

Onlangs organiseerde Hartpatiënten Nederland het derde Digitale Hart & Leefstijl Café, dat maandelijks plaatsvindt. We gingen in gesprek met cardioloog Remko Kuipers, die de vragen van veel deelnemers beantwoordde. Tijdens de derde editie stond hartfalen centraal (lees hier een samenvatting!) Uiterst leerzaam en wederom voor herhaling vatbaar! Op donderdag 25 april om 19.30 uur. Wees er snel bij, aanmelden is noodzakelijk en er zijn een beperkt aantal plaatsen!

In dit laagdrempelige digitale “café” kunnen allerlei onderwerpen aan de orde komen die op de een of andere manier met leefstijl en het hart te maken hebben. Vandaar ook de naam Hart & Leefstijl Café, maar dan wel digitaal! Een café, waaraan iedereen via streaming mee kan doen. Elke maand wordt een bepaald onderwerp behandeld.

In de vierde editie, donderdag 25 april om 19.30 uur, staat het onderwerp boezemfibrilleren centraal. Bij boezemfibrilleren, ook wel bekend als atriumfibrilleren, is de hartslag onregelmatig en meestal te hoog. Meestal is dit niet levensbedreigend maar moet het wel behandeld worden, om schade aan het hart te voorkomen. Tijdens dit digitale café bespreken we wat boezemfibrilleren precies inhoudt, maar ook wat de oorzaken en de symptomen zijn. Uiteraard bestaat de mogelijkheid om vragen te stellen. Dit kan live, maar ook van tevoren (mail hiervoor naar info@hartpatienten.nl).

Een belangrijke zaak om dit onderwerp te bespreken dus! Dat gaan we doen op donderdag 25 april, samen met cardioloog Remko Kuipers.

Aanmelden kan hier.


Geef een reactie