default-header
HomeNieuwsBio is niet altijd beter

Bio is niet altijd beter

maandag 14 juni 2010, door Hartpatiënten Nederland

Zijn bioproducten beter dan klassieke producten uit de winkel? Niet echt meent een Duits onderzoek.
De Duitse Stiftung Warentest legde de resultaten van 85 tests van levensmiddelen van de afgelopen acht jaar naast elkaar.

Daarbij werden bioproducten getoetst aan conventioneel gekweekte groenten of klassieke producten.
De uitkomst van het onderzoek valt vrij ontnuchterend uit. Bioproducten bevatten nauwelijks minder schadelijke stoffen en in het algemeen zijn ze niet gezonder noch lekkerder voor de consument.

De Stiftung noteert verder dat ecologisch verantwoord geteelde groenten en fruit, of gemaakte producten niet meer bio-actieve stoffen bevatten dan andere. Dit dikwijls ondanks beloften op etiketten of in reclamecampagnes. En: bio is nog altijd 30 tot 50 procent duurder.

Toch zitten er volgens de onderzoekers twee ontegensprekelijke voordelen aan de bioproducten: er zijn net iets minder (restanten van) schadelijke stoffen zoals pesticiden in te vinden en de producenten dragen onmiskenbaar zorg voor het milieu en voor sociale rechten.

Bron:Gezondheidsnet.be


Geef een reactie