default-header
HomeNieuwsBedankt!

Bedankt!

Columns

woensdag 13 december 2017, door Hartpatiënten Nederland

Dat de tijd vliegt, geldt denk ik voor iedereen. Dit is dan ook alweer de laatste uitgave van Hartbrug-Magazine voor dit jaar. Een mooi moment om terug te blikken op 2017, maar ook om vooruit te kijken naar 2018.

Wij hebben het afgelopen jaar hard aan de weg getimmerd! Zoals u misschien wel weet, hebben ook wij de laatste jaren te maken met een teruglopend aantal donateurs. Hierdoor wordt het steeds lastiger voor ons om onze Stichting goed te laten voortbestaan. Vooral omdat wij volledig afhankelijk zijn van mensen zoals u, doordat we niet gesubsidieerd worden door de farmaceutische industrie, voedingsmiddelenindustrie of de overheid. Dat is nog steeds ons bestaansrecht, en daar zijn we ook trots op! Wij zijn en blijven de waakhond op het gebied van het hart.

Afgelopen jaar hebben we een aantal acties kunnen uitvoeren. Maar juist nu moeten we gaan oogsten om een goed beleid af te dwingen. De bodem van onze campagnekas is in zicht, juist nu we zoveel willen en moeten doen. In tegenstelling tot de bekende grote doelen is campagnevoeren door bijvoorbeeld streetmarketing (verkoop op straat) voor ons geen optie: een pilot van drie maanden kost zo’n slordige € 50.000! Dat kunnen wij gewoonweg niet betalen. Bovendien willen wij giften van onze donateurs ook helemaal niet op die manier uitgeven. Daarom doen wij ons best om meer mensen te bereiken op andere wijzen. We doen een dringend beroep op u: u zou ons enorm helpen met een gift! Dan kunnen we ons samen met u maximaal blijven inzetten voor een hartveilig Nederland. Want er is nog zoveel te doen!

Gelukkig hebben we ook dit jaar weer gemerkt dat u als donateur andere mensen een warm hart toedraagt. Zo wil ik iedereen die een donatie heeft gedaan voor het Fonds Buitenlandse Kinderen van harte bedanken. Met dit fonds voor jonge, kansarme hartpatiëntjes in het buitenland hebben wij al veel levens kunnen redden. En daar heeft u een mooie bijdrage aan geleverd!

Aangezien het einde van het jaar nadert, is bij deze uitgave een acceptgiro voor uw donatie bijgesloten. Net zoals u altijd op ons kunt rekenen, hopen wij van harte dat we ook weer op uw steun kunnen en mogen rekenen in het nieuwe jaar. Zodat we ons mooie en broodnodige werk kunnen voortzetten. Ook kunt u ons op andere manieren steunen. Lees hier meer over in het artikel op pagina 22.

Ik wens u alvast prettige feestdagen toe, en een voorspoedig 2018!

Column door: Marly van Overveld


Geef een reactie