default-header
HomeNieuwsBedankt voor uw steun!

Bedankt voor uw steun!

Columns

dinsdag 13 december 2016, door Hartpatiënten Nederland

De tijd vliegt voorbij. Een week is om voor je er erg in hebt, maar dat geldt ook voor een jaar. Dit is alweer de laatste uitgave van Hartbrug-Magazine voor 2016. Een mooi moment om terug te blikken op het afgelopen jaar, maar natuurlijk ook om vooruit te kijken naar 2017.

Zo is afgelopen jaar onze nieuwe website gelanceerd, die nu gebruiksvriendelijker, sneller en overzichtelijker is. Ook hebben we drie nieuwe schrijvers voor onze tijdschriften. Er is eindelijk meer openheid over zorgverleners: het waarschuwingsmechanisme dat Europese lidstaten verplicht om beroepsverboden of beroepsbeperkende maatregelen aan elkaar te melden is in werking getreden. Dit zorgt voor meer transparantie voor patiënten.

Toch zijn er helaas ook onderwerpen die nog steeds aandacht nodig hebben. Zo worden hartziekten bij jonge vrouwen nog steeds onderschat. Dit terwijl bekende cardiologen als hoogleraar vrouwencardiologie dr. Angela Maas en dr. Harriëtte Verwey flink aan de kaak hebben gesteld dat vrouwen wel degelijk risico’s lopen op hart- en vaatziekten, en de sterfte aan deze ziekten zelfs hoger is bij vrouwen dan bij mannen. Ook is het onderwerp ‘big farma’ (de macht van de farmaceutische industrie) afgelopen jaar weer uitgebreid aan bod gekomen. Zo kwam onder meer aan het licht dat farmaceuten miljoenen betalen aan artsen.

Onlangs bleek uit een onderzoek ook dat huisartsen beter en goedkoper medicijnen voorschrijven na een gesprek met een onafhankelijke artsenbezoeker. De deelnemende huisartsen waren gemotiveerd en enthousiast. Het onderzoek werd mogelijk gemaakt door het innovatiefonds van Zilveren Kruis. Deze zorgverzekeraar is van plan het onafhankelijk artsenbezoek in 2017 aan meer huisartsen aan te bieden. Dit soort initiatieven ontstaan mede doordat wij altijd zeer kritisch zijn en blijven ten opzichte van ‘big farma’.

Gelukkig hebben we ook dit jaar weer gemerkt dat u als donateur andere mensen een warm hart toedraagt. Zo wil ik iedereen die een donatie heeft gedaan voor het Fonds Buitenlandse Kinderen, van harte bedanken. Afgelopen augustus vertelden wij u over Afia, een meisje uit Ghana dat nu één jaar oud is en twee ernstige hartafwijkingen heeft. Door uw donaties hebben wij nu kunnen toezeggen dat wij het resterende bedrag voor haar operatie kunnen bijdragen! Door dit fonds voor jonge, kansarme hartpatiëntjes in het buitenland, hebben wij al veel levens kunnen redden. En daar heeft u een mooie bijdrage aan geleverd!

Ook vroegen wij onlangs uw aandacht voor de 30-jarige Emma Post, die uitbehandeld is en een crowdfundactie opzette om haar eigen begrafenis te kunnen bekostigen. Mede door de aandacht die wij hieraan besteedden, was het benodigde bedrag al snel bij elkaar. Hieruit blijkt opnieuw dat onze achterban graag hulp en steunt biedt aan degenen die dat goed kunnen gebruiken.

Aangezien het einde van het jaar nadert, is bij deze uitgave een acceptgiro voor uw donatie bijgesloten, voor het nieuwe jaar. Net zoals u altijd op ons kunt rekenen, hopen wij van harte dat we ook weer op uw steun kunnen en mogen rekenen. Zodat we ons mooie en broodnodige werk kunnen voortzetten!

Ik wens u alvast prettige feestdagen toe, en een voorspoedig 2017!

Column door: Marly van Overveld


Geef een reactie