default-header
HomeNieuwsApp van HagaHartcentrum helpt hartpatiënten

App van HagaHartcentrum helpt hartpatiënten

zaterdag 18 november 2017, door Hartpatiënten Nederland

“Ik vind het heel handig dat alles wat je wilt en moet weten nu op mijn tablet is terug te vinden.

“Ik vind het heel handig dat alles wat je wilt en moet weten nu op mijn tablet is terug te vinden. De informatie kan ik op elk moment raadplegen en ook nog eens nalezen als ik dat wil. Aan een folder heb ik geen behoefte. De app is heel gebruiksvriendelijk en zit logisch in elkaar. Het is volgens mij voor iedereen wel geschikt. Er staan ook plaatjes en filmpjes in. Na mijn operatie kreeg ik nog steeds pop ups in mijn telefoon met handige tips en informatie. Dat is heel handig.”
 
De heer Herbert bekijkt in de app van het HagaHartcentrum het behandeltraject van zijn hartoperatie
De heer Herbert (77) is enthousiast over de HagaHartoperatieApp. Nog voor zijn hartoperatie in het HagaHartcentrum is hij de app gaan gebruiken. "Echt een uitkomst", zo vertelt hij. "Via mijn iPad kon ik stapsgewijs zien wat er ging gebeuren en waar ik rekening mee moest houden."
 

Tijdlijn vertelt alles

 
De app is eenvoudig in gebruik. Na installatie kiest de gebruiker de ingreep en vult de operatiedatum in. Op een tijdlijn staat vervolgens in 6 hoofdstukken alle belangrijke informatie in tekst, filmpjes en illustraties. De hoofdstukken zijn: algemene informatie, vóór de opname, de opname, de operatie, na de operatie en thuis. Alle onderwerpen zijn ook op alfabet te vinden. Verder staan er handige tips in zoals: 'Wat neem je mee naar het ziekenhuis?' en 'Wat kan het bezoek het beste doen?'"
Met de HagaHartoperatie App kan een patiënt zich dus goed voorbereiden op de operatie. "Dat is belangrijk", vertelt projectleider Elvira van Seventer van het HagaHartcentrum. "Een goed voorbereide patiënt voelt zich zekerder en dat vergroot het vertrouwen in zijn behandeling."

 

Eerst getest met patiënten

 
Elvira heeft de app samen met patiënten getest. "Nu is hij geschikt voor een deel van de patiënten die een open hartoperatie moeten ondergaan. Dat breiden we nog verder uit. Wat ook handig is, mantelzorgers of familieleden kunnen met de patiënt meekijken. Zo zijn patiënten en zijn naasten op de juiste momenten goed op de hoogte."
De app van het HagaHartcentrum is gratis te downloaden in de App- of Google Play Store.
 
 
 

Geef een reactie