default-header
HomeNieuwsAntirook Alliantie gooit longartsen eruit

Antirook Alliantie gooit longartsen eruit

dinsdag 26 maart 2019, door Hartpatiënten Nederland

De koepel van tabaksbestrijders, de Alliantie Nederland Rookvrij, heeft twee longartsen eruit gegooid. De longartsen en hun Stichting Rookpreventie Jeugd zouden volgens onder meer de Hartstichting te activistisch en radicaal zijn.

De koepel van tabaksbestrijders, de Alliantie Nederland Rookvrij, heeft twee longartsen eruit gegooid. De longartsen en hun Stichting Rookpreventie Jeugd zouden volgens onder meer de Hartstichting te activistisch en radicaal zijn. Eerder zette KWF kankerbestrijding de subsidie aan beide longartsen al stop.
 
Voorzitter Floris Italianer van de Alliantie van tabaksbestrijders zegt vandaag in Trouw dat longartsen Wanda de Kanter en Pauline Dekker en hun website TabakNee niet bij de koepel passen. De alliantie wil volgens hem ,,een verbindende factor’’ zijn.
 
Beide longartsen willen dat de tabaksindustrie desnoods voor de rechter gesleept moet worden. Zij vinden de tabaksfabrikanten een criminele organisatie. Dat gaat de Alliantie te ver. De Alliantie is een samenwerkingsverband van 155 bedrijven, gemeenten, artsen, ziekenhuizen en onder meer de Hartstichting. 
 

Geef een reactie