default-header
HomeNieuwsAmandelpannenkoekjes

Amandelpannenkoekjes

woensdag 9 oktober 2019, door Hartpatiënten Nederland

Ontbijt voor 2 personen / Bereidingstijd: 10 minuten

Meng het haver- en amandelmeel in een kom, samen met de melk, het ei en een snufje zout. Meng tot een stevig beslag. Verhit wat olie in een koekenpan en schep de helft van het beslag in 3 rondjes in de koekenpan. Bak de pannenkoekjes op laag vuur tot de bovenkant bijna droog is. Keer dan om en bak de andere kant ook nog even. Bak hierna de laatste 3 pannenkoekjes. Serveer met de Griekse yoghurt en strooi de gehakte amandelen er over.
 
Haver- en amandelmeel bevatten minder koolhydraten dan tarwemeel of –bloem.
 
40 g havermeel
40 g amandelmeel
80 ml melk
1 ei
olijfolie om te bakken
2 flinke eetl. Griekse yoghurt
2 eetl. gehakte amandelen

Geef een reactie