default-header
HomeNieuwsAchter het stuur met hartaandoening

Achter het stuur met hartaandoening

AandoeningBehandeling

donderdag 13 april 2023, door Hartpatiënten Nederland

CBR begint campagne over autorijden met een aandoening

Waar moet je op letten als jij of iemand in je omgeving te maken krijgt met een aandoening die je rijgeschiktheid beperkt? Dit is het centrale thema van de nieuwe campagne van het CBR.

Aan de hand van een serie video’s en podcasts helpt het CBR bestuurders met een aandoening op weg. Directeur Alexander Pechtold interviewt ervaringsdeskundigen over autorijden met een aandoening, welke invloed dit heeft op hun omgeving en welke rol het CBR hierbij speelt. Het doel van de campagne is bestuurders met een aandoening goed te informeren over de mogelijkheden én de regels bij het autorijden met een aandoening.

‘De meeste mensen met een aandoening kunnen veilig blijven deelnemen aan het verkeer’, zegt Alexander Pechtold. Maar niet altijd. Soms mag je helemaal niet meer rijden en soms alleen onder voorwaarden.’

De campagne bestaat uit zes afleveringen. Deze maand (maart) start het CBR met aflevering één over hartaandoeningen. In mei volgt een aflevering over dementie. De campagne loopt via social media (Facebook, Instagram, Youtube en de bekende podcast platformen) en is gericht op 65+ers en mantelzorgers. Ook patiënten- en ouderenverenigingen zullen aandacht besteden aan de campagne.

Bekijk aflevering één via www.cbr.nl/autogesprekken


Geef een reactie


Reacties (1)

  • Tom 18 april 2023

    Ben benieuwd. 2019 pacemaker met icd gekregen, en dan moet je om de 5 jaar voor nieuw code 100 rijbewijs. Heel vervelend. ALLEEN, als bijvangst slaapapneu geconstateerd, en daardoor nu om de 3 jaar nieuw rijbewijs, met alle onderzoeken van cardioloog en longarts op de koop toe. Cardioloog geeft advies, probeer zoveel mogelijk stress te voorkomen. En nu komt het, krijg nu om de 3 jaar slaaponderzoek(terwijl ik aantoonbaar goed behandeld wordt) maar zit dan een half jaar in de zenuwen, want, stel dat mijn slaaponderzoek door bijv. Verkoudheid of bijv. Domme pech Niet goed verloopt, dan ben ik gewoon mijn rijbewijs helemaal kwijt. Dus buiten alle 3 jaarlijkse kosten, gezondheidsverklaring en nieuw rijbewijs, ben ik nu ook niet meer zeker dat ik mijn rijbewijs gewoon kan houden. En dat, terwijl ik code 100 voor mijn hart heb. ( mooiste is nog, dat meer als 40% van de nederlanders slaapapneu heeft)