default-header
HomeNieuwsAardbeienkwarktaart

Aardbeienkwarktaart

dinsdag 22 augustus 2017, door Hartpatiënten Nederland

Lekkere aardbeienkwarktaart voor een zomerse middag

10 – 12 punten
Bereidingstijd: 25 minuten
Oventijd: 25 minuten
Wachttijd: 2½ – 3uur
 

Boodschappenlijstje: 

150 g bloem
1 ei
150 gram zachte margarine
30 gram suiker
9 blaadjes gelatine
500 gram aardbeien
2 eetlepels rood druivensap
500 g magere kwark
100 ml slankroom
Taartvorm van ca 22 cm doorsnede
 
Doe de bloem in een kom. Maak in het midden van de bloem een kuiltje en doe hierin het ei, de margarine en de suiker. Kneed de ingrediënten goed door elkaar tot een mooie samenhangende bal. Laat het deeg vervolgens 20 minuutjes rusten in de koelkast. 
 
Verwarm de oven voor op 180˚C. Bekleed de bodem van een taartvorm met bakpapier. Haal het deeg uit de koelkast en bedek de bodem van de taartvorm gelijkmatig met deeg. Plaats het deeg vervolgens 25 minuten in de oven en laat het afkoelen.
Leg de gelatineblaadjes in een bakje koud water. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes van 350 gram aardbeien. Pureer de aardbeien met een blender of staafmixer. Verwarm het druivensap in een pannetje. Knijp de gelatineblaadjes uit. Haal het pannetje sap van het vuur en los al roerend de gelatineblaadjes hierin op. 
 
Doe de kwark in een kom. Roer de aardbeienpuree en de opgeloste gelatine met sap door de kwark. Roer alles goed door elkaar.
Klop de room stijf en spatel deze luchtig door de aardbeienkwark. Giet het mengsel over de koekbodem in de taartvorm. Laat de taart 2,5 tot 3 uur opstijven in de koelkast. Garneer met de resterende aardbeien voor een extra feestelijk effect.
 
Tip: Liever geen suiker? Vervang de suiker in het deeg bijvoorbeeld door stevia.

 

Voedingswaarde per persoon:

950 kJ (225 kcal)
7,5 g eiwit
13,5 g vet, waarvan 4 g verzadigd vet
18 g koolhydraten, waarvan 8 g suikers

Geef een reactie