groente geroosterd, barbecue,

5 x beter groenten roosteren

Als je groenten roostert in de oven of op de barbecue, smaken ze zoeter en krijgen ze een lekkere roostersmaak. Bovendien is het een gemakkelijke manier van groente bereiden, want je schuift het in de oven en je hebt er dan geen omkijken meer naar. Wist je dat je bijna alle groenten kunt roosteren? 
 

5 Roostertips:

 
1. Verhit je oven op 200° of zelfs 220° Celsius.
2. Snij groenten die snel gaar zijn in grotere stukken dan groentesoorten die een langere bereidingstijd hebben. Zo kunnen ze samen geroosterd worden. Afhankelijk van de grootte zijn de groenten waarschijnlijk in ongeveer 20-25 minuten gaar.
3. Schep de groenten om met wat olijfolie, peper en eventuele kruiden.
4. Gebruik een grote schaal of een bakplaat zodat de groenten naast elkaar kunnen liggen. Zo worden ze beter knapperig.
5. Schep de groenten tijdens de oventijd 1 of 2 keer om zodat ze gelijkmatig gaar en bruin worden.

Geef een reactie

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Voer de CAPTCHA in om aan te tonen dat dit geen geautomatiseerde actie is.