default-header
HomeNieuws4 op 10 Nederlanders verleent geen eerste hulp!

4 op 10 Nederlanders verleent geen eerste hulp!

dinsdag 16 februari 2010, door Hartpatiënten Nederland

Op 13 februari jl. lanceerde IedereenEHBO® en het Nederlandse Rode Kruis een campagne om Eerste Hulp cursussen die gedeeltelijk via internet te volgen zijn onder de aandacht te brengen.
Samen bieden zij deze laagdrempelige online Eerste Hulp cursussen aan. Op deze manier wordt kennis van Eerste Hulp toegankelijker en kunnen levens worden gered.

Eerste Hulp is van levensbelang

Uit eerder onderzoek van het Nederlandse Rode Kruis blijkt dat slechts 2% van de bevolking over een diploma of certificaat op het gebied van Eerste Hulp beschikt. Ditzelfde onderzoek geeft aan dat 98 procent van de Nederlanders hulpdiensten belt in geval van nood: Nederlanders hebben groot vertrouwen in de professionele hulpverleningsdiensten. Maar als er zelf Eerste Hulp moeten worden verleend, geeft 42% van de Nederlanders aan geen Eerste Hulp te verlenen vanwege een gebrek aan kennis. Terwijl het juist die eerste minuten zijn, voordat de ambulance arriveert, die cruciaal zijn om een leven te redden en/of letsel te beperken. Kennis over Eerste Hulp is dus van levensbelang.

Eerste Hulp-cursus via internet

De Eerste Hulp-cursus via internet bestaat voor een groot deel uit een e-learning module en één praktijkavond om de theorie in de praktijk te oefenen. Door de efficiëntere en modernere leermethode is de bereidheid tot het volgen van een Eerste Hulp-cursus aanzienlijk groter. Daarnaast voldoet de eigentijdse cursus van IedereenEHBO®  aan de Eerste Hulp kwaliteitseisen van het Rode Kruis en resulteert dus ook in een officieel Rode Kruis certificaat. Aanmelden kan online via www.IedereenEHBO.nl.

IedereenEHBO®

Het Rode Kruis is erg blij met de samenwerking. Directeur Cees Breederveld: 'Kennis van Eerste Hulp levert een belangrijke bijdrage aan een veilige en zelfredzame samenleving. We hopen hiermee dat veel meer mensen iets zullen leren van Eerste Hulp en handelen in geval van nood'.

IedereenEHBO® biedt particulieren en bedrijven diverse cursussen aan die allemaal voor een belangrijk deel via internet te volgen zijn. De cursus EHBO bij Kinderen van IedereenEHBO®  bestaat uit 6 uur theorie via internet. Geschreven en gesproken tekst wordt afgewisseld met filmpjes, foto's en toetsen. Aansluitend volgt men één praktijkavond om het geleerde te oefenen. Na afloop ontvangt men het certificaat van Het Rode Kruis.

IedereenEHBO®  maakt deel uit van de Dutch Learning Company.

Bron: Rode Kruis


Geef een reactie