default-header
HomeNieuws2020: een bijzonder en enerverend jaar!

2020: een bijzonder en enerverend jaar!

Columns

donderdag 13 februari 2020, door Hartpatiënten Nederland

Allereerst welkom in de eerste uitgave van het nieuwe jaar. En niet zomaar een jaar, want voor ons is 2020 extra bijzonder. Wij vieren dit jaar ons 50-jarig jubileum. In de laatste uitgave van 2019 verklapte ik al dat we achter de schermen druk bezig zijn met deze mooie mijlpaal. Dure feesten passen niet bij ons, wij besteden de donaties liever op een betere manier. Maar natuurlijk laten we dit jubileum niet ongemerkt aan onze donateurs voorbijgaan. Hiervoor zijn we ook veel te trots; mede dankzij jullie als trouwe achterban hebben we deze mijlpaal kunnen behalen. Bedankt daarvoor! We hebben belangrijk werk kunnen verzetten in de afgelopen 50 jaar, en zelfs vele levens kunnen redden! Denk alleen al terug aan de luchtbruggen naar Houston en Londen, in de jaren ’70.

Als blijk van waardering geven wij onze donateurs bij de volgende uitgave (eind april) een verrassingshart van edelsteen. Lees meer hierover op de achterzijde. Het is uiteraard ook mogelijk om extra hartjes te bestellen.

In de loop van het jaar staat er nog veel meer moois op de planning. Zo maken we een special over alle bijzondere gebeurtenissen van Hartpatiënten Nederland in de afgelopen 50 jaar. Ook voegen we nog een jubileumaanbieding toe aan het huidige reisaanbod en mag ik met trots vertellen dat we een eerste leefstijlreis organiseren! Over die bijzondere leefstijlreis is meer te lezen op pagina 4 van het HartbrugReizen gedeelte.

Het is onze trouwe lezers vast al opgevallen: wij besteden steeds meer aandacht aan een gezonde leefstijl. Ik kan me goed voorstellen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet, met alle tegenstrijdige berichten, diëten en leefstijltips. Toch wordt het steeds duidelijker dat een gezonde leefstijl een groot effect kan hebben op de gezondheid. Voor iedereen – jong en oud – is het de moeite waard om je hierin te verdiepen. Op die manier kun je bewuste(re) keuzes maken en meer grip op je eigen gezondheid krijgen. Het is natuurlijk helemaal fantastisch als je door leefstijlverbeteringen medicijngebruik kunt minderen of zelfs stoppen. Op pagina 18 is een mooi praktijkvoorbeeld te lezen waar ik persoonlijk erg trots op ben, en ook erg blij mee ben!

Een belangrijk onderwerp waar we ook meer op inspelen dit jaar, is het vrouwenhart. Vanaf pagina 33 is uitgebreid aandacht voor Angela Maas, de eerste hoogleraar Cardiologie voor Vrouwen in Nederland. Helaas gebeurt het nog steeds dat er foute diagnoses worden gesteld bij vrouwen, doordat de symptomen vaak heel anders zijn dan bij mannen. Inmiddels is hier (gelukkig) steeds meer kennis over, maar toch is het nodig om er aandacht aan te blijven besteden.

Via deze weg wil ik onze trouwe achterban graag bedanken voor de onvoorwaardelijke steun. Ook wil ik hier graag een extra blijk van waardering uitspreken naar het geweldige team van Hartpatiënten Nederland: medewerkers met het hart op de goede plaats, die zich met hart en ziel inzetten voor deze mooie organisatie. Bedankt allemaal!

Column door: Marly van Overveld

Voor meer columns van o.a Marly van Overveld klik hier


Geef een reactie