Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) verzamelt met de COVID Radar gegevens over klachten en het gedrag van mensen.

Onlangs werd, mede namens Hartpatiënten Nederland, door De True Animal Protein Price Coalition (TAPP Coalitie) een Manifest Gezonde Voeding aangeboden aan verkiezingscommissies van politieke partijen.

Reader’s Digest is een internationaal magazine dat verschijnt in 15 talen, met een oplage van meer dan 3 miljoen. De Nederlandse editie heet Het Beste uit Reader’s Digest.

Vanuit Hartpatiënten Nederland dragen wij buitenlandse kinderen een warm hart toe vanuit ons speciale Fonds voor buitenlandse kinderen. Zo kregen wij een jaar of tien geleden het medisch dossier van Isatou in handen: een 16-jarig meisje uit Gambia. Isatou was ten dode opgeschreven.

De Covid-19 pandemie heeft onze maatschappij deels ontwricht. Uit onderzoek is gebleken dat ouderen en hartpatiënten extra risico’s lopen als zij besmet raken met dit virus. Er is een overvloed aan corona informatie. Soms is dat zelfs overweldigend. Ook kan dit leiden tot misinformatie.

Vraag naar verschillende manieren van gezond eten en kok Iris Heuer van GreenTwist weet het. Zij specialiseerde zich binnen haar werk in allerlei gezonde voedingspatronen: van vegetarisch tot glutenvrij en van lactosevrij tot koolhydraatarm.

Onlangs waren wij aan de beurt voor een screening door CBF. U weet wel: het centraal bureau fondsenwerving. Deze organisatie houdt toezicht op Erkende Goede Doelen in Nederland.

Het is warm vandaag. En dat blijft de komende dagen zo. Voor veel mensen betekent dat genieten op het strand of terras. Voor anderen is het niet zo fijn en voor groepen kwetsbare mensen brengt het zelfs risico’s met zich mee.

Vanaf 1 juli 2020 gaat de nieuwe donorwet in. Veel mensen hebben nu nog geen keuze gemaakt. Maar dat betekent niet dat zij meteen per 1 juli in het Donorregister staan. Vanwege de coronacrisis krijgen mensen wat langer de tijd om na te denken over de keuze over orgaan- en weefseldonatie.

Goed nieuws voor patiënten met hartritmestoornissen. In het HagaZiekenhuis zijn de eerste twee patiënten met hartritmestoornissen, mede dankzij Hartpatiënten Nederland, succesvol behandeld in het MRI-ablatiecentrum.

Artsen en medisch specialisten hebben een draaiboek gemaakt waarin staat, hoe te handelen bij een tekort aan IC-bedden. Geselecteerde patiënten zouden dan voorrang krijgen wanneer de crisisfase is uitgeroepen. Mensen die naar verwachting kort zullen verblijven op de IC zullen, net als zorgpersoneel, als eerste een bed krijgen.

Pagina's