Al in 2021 moeten rookruimtes in onder meer ziekenhuizen dicht. Dat meldde RTL Nieuws. Dat de rookruimtes eerder dan verwacht dicht gaan, komt door een nieuwe wet, die is afgedwongen door staatssecretaris Paul Blokhuis. Het duurde hem allemaal te lang.

Door het maken van een MRI- of CT-scan kunnen veel onnodige hartkatheterisaties worden voorkomen bij mensen met acute pijn op de borst. Dat concluderen cardiologen en radiologen van het Maastricht UMC+ na onderzoek bij ruim 200 patiënten die zich meldden bij de Eerste Hart Hulp met een verdenking op een hartinfarct.

Steeds meer mensen in Nederland overleven een hartinfarct. Sinds 1980 daalde de sterfte door een acute hartaanval met 89 procent bij mannen en 86 procent bij vrouwen, blijkt uit door de Hartstichting gepubliceerde cijfers.

Wereldwijd bewegen vier op vijf jongeren te weinig. En dat is schadelijk voor hun gezondheid, blijkt uit een rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie van de VN (WHO).

Onderzoekers hebben een nieuwe manier gevonden om slaapapneu op het spoor te komen. Patiënten kunnen straks in eigen bed heel comfortabel metingen doen. De methode omvat een algoritme dat slaapapneu kan vaststellen uit variaties in het hartritme.

Zodra de temperaturen onder het vriespunt dalen, stijgt het aantal hartaanvallen. Dat ontdekten Zweedse onderzoekers na het vergelijken van honderdduizenden hartinfarcten, schrijft de website welingelichtekringen.nl

President Rodrigo Duterte van de Filipijnen heeft de verkoop en het gebruik van de e-sigaret verboden. Hij deed dat tijdens een interview op de televisie. Het verbod gaat per direct in.

Pillentoeristen gaan massaal voor medicijnen naar België. Dat schreef Omroep Brabant afgelopen weekend. De verslaggever van de omroep toog naar het Belgische Essen, waar apotheker Winde Thys van apotheek De Grens veel Nederlandse pillentoeristen over de vloer krijgt.

Zondag met Lubach had het er anderhalve week geleden nog over: de sjoemelsigaret is inmiddels ook een doorn in het oog van staatssecretaris Paul Blokhuis.

Pagina's