Hartpatiënten Nederland vindt het onaanvaardbaar dat apothekers en zorgverzekeraars aan patiënten van medicijnen van een ander merk dan ze gewend zijn. En weigeren goede afspraken hierover te maken.

Stoppen met roken loont meer dan gedacht. Dat meldt de NOS op basis van onderzoek van het Britse Wellcome Sanger Institute. Dat onderzoek vergeleek de cellen in longen van rokers met die van ex-rokers.

Van een hoge bloeddruk merk je zelf meestal niet zoveel. Maar het is wel een belangrijke risicofactor is voor het krijgen van hart- en vaatziekten. Daarom is het een mooi streven de bloeddruk zo goed mogelijk te houden.

Na mijn ongeluk op paaszondag, schreef ik een column over dankbaarheid en overgave. Maar wat is overgave nu en hoe past dat bij spiritualiteit? Het klinkt zo passief en we moeten toch hard werken om iets te bereiken?

Cabaretier en zanger Richard Kemper (49), vooral bekend van het duo Veldhuis & Kemper en de hit ‘Ik wou dat ik jou was’, wilde lang niet over zijn hartaanval praten: ‘Ik schaamde me en was bang dat mensen me als patiënt zouden gaan zien.’ Jaren later blijkt het ‘schampschot’ een bron van inspiratie in zijn leven en voor zijn werk.

Pagina's