In ziekenhuizen worden talloze zinloze en nutteloze ingrepen gedaan. Maar liefst de helft van alle ziekenhuis zorg is niet bewezen effectief, tekent de Volkskrant op uit de mond van Sjoerd Repping. Tussen de vijf en tien procent van de zorg is volgens deze onderzoeker zelfs aantoonbaar onzinnig: het werkt botweg niet.

Hartpatiënten Nederland maakt zich grote zorgen over het pushen van een nieuw zinloos en vooral peperduur medicijn voor LDL-cholesterolverlaging. Dat medicijn jaagt de samenleving voor miljarden op extra kosten en levert alleen profijt op voor de producent van het geneesmiddel. Hartpatiënten Nederland heeft de vaste kamer commissie voor de Volksgezondheid, Welzijn en Sport om ingrijpen gevraagd.

Het dragen van een pacemaker of ICD kan fysieke ongemakken opleveren in het dagelijks leven. Voor Hartpatiënten Nederland alle reden om hier eens goed naar te kijken. We spraken hiervoor met iemand die protectie shirts van Vital Beat draagt, en met de oprichtster van Vital Beat.

“Er is steeds meer aandacht voor een gezonde leefstijl en toch stijgt het aantal kinderen en jongeren dat te dik is nog altijd”, zegt obesitaschirurg dr. Simon Nienhuijs. “Dit zijn de hart- en kankerpatiënten van de toekomst. We moeten overgewicht écht een halt toeroepen. Kinderen en jongeren kunnen nog geen verantwoorde keuzes maken maar ouders kunnen dit wel.”

Rob staat vol in het leven wanneer op 40-jarige leeftijd blijkt dat hij Idiopathische ventrikelfi brillatie heeft, een genetische hartafwijking die bestaat uit levensbedreigende hartritmestoornissen die kunnen resulteren in een hartstilstand.

Hartpatiënten Nederland is een van de fortuinlijke genomineerden van de NRC Charity Awards 2019! Dat betekent dat aanstormend talent van Willem de Kooning Academie in Rotterdam ons gaat helpen en coachen bij het opzetten van een creatieve communicatiecampagne!

Snel een hamburgertje scoren mag bij veel jongeren dan wel populair zijn, erg gezond eten is dat niet. Sterker nog: junkfood in zijn algemeenheid is volgens een publicatie in het AD zelfs dodelijker dan het roken van sigaretten.

Hartpatiënten Nederland vindt dat bij de organisatie van marathons te grote risico’s worden genomen. Dat blijkt weer eens uit het trieste resultaat van de marathon afgelopen weekend in Rotterdam: drie reanimaties, een dode.

Het is u ongetwijfeld opgevallen: uw vertrouwde magazine van Hartpatiënten Nederland ziet er opeens anders uit. De opmaak is anders, en het formaat van het blad is iets groter dan u gewend was.

Hartpatiënten Nederland vindt het volstrekt onacceptabel dat de zorggegevens van Nederlandse ziekenhuispatiënten zijn opgeslagen in de cloud van Google. Ziekenhuizen hebben de medische gegevens van honderdduizenden Nederlandse ziekenhuisbezoekers namelijk op laten slaan in de Google cloud.

Ogenschijnlijk gezonde mensen die, bijvoorbeeld tijdens het sporten, door een ernstige hartritmestoornis overlijden: er is een kans dat ze de erfelijke hartziekte ARVC hebben. Onderzoekers van het UMC Utrecht en het Johns Hopkins Hospital (VS) hebben nu een risicocalculator ontwikkeld. Daarmee is eenvoudig het individuele risico op levensbedreigende hartritmestoornissen bij ARVC-patiënten te berekenen. Artsen kunnen op basis hiervan samen met een patiënt de beste behandeling kiezen.

Pagina's