Het is warm vandaag. En dat blijft de komende dagen zo. Voor veel mensen betekent dat genieten op het strand of terras. Voor anderen is het niet zo fijn en voor groepen kwetsbare mensen brengt het zelfs risico’s met zich mee.

Vanaf 1 juli 2020 gaat de nieuwe donorwet in. Veel mensen hebben nu nog geen keuze gemaakt. Maar dat betekent niet dat zij meteen per 1 juli in het Donorregister staan. Vanwege de coronacrisis krijgen mensen wat langer de tijd om na te denken over de keuze over orgaan- en weefseldonatie.

Goed nieuws voor patiënten met hartritmestoornissen. In het HagaZiekenhuis zijn de eerste twee patiënten met hartritmestoornissen, mede dankzij Hartpatiënten Nederland, succesvol behandeld in het MRI-ablatiecentrum.

Artsen en medisch specialisten hebben een draaiboek gemaakt waarin staat, hoe te handelen bij een tekort aan IC-bedden. Geselecteerde patiënten zouden dan voorrang krijgen wanneer de crisisfase is uitgeroepen. Mensen die naar verwachting kort zullen verblijven op de IC zullen, net als zorgpersoneel, als eerste een bed krijgen.

In crisistijd hebben we voorlopers nodig die vooruitdenken en zich blijven inzetten voor een betere wereld. Want de problemen die we voor de crisis hadden lijken nu ver weg, maar zijn nog even groot als altijd.

Het coronavirus (COVID-19) is al enige tijd in Nederland en bepaalt inmiddels al weken hoe ons dagelijks leven eruitziet. Voor veel mensen is dit een lastige periode die gepaard gaat met de nodige uitdagingen en stress.

We verkeren in een voor ons allemaal ongekende crisis. Het SARS-CoV-2 virus heeft ons in een beklemmende greep. De crisis laat zien waar we met z’n allen toe in staat zijn als we ons acuut bedreigd voelen.

Pagina's