default-header
HomeHartverhalenEen nieuwe hartklep
Hartverhaal

Een nieuwe hartklep

woensdag 10 februari 2021, door Harm Engbers

In december 2020 werd in het Ziekenhuis Maasstad te Rotterdam op de cardiologie geconstateerd ,dat mijn vrouw Els Engbers-Karst, dat een van hartkleppen zodanig was verkalkt, dat ze een operatie moest onder gaan. In januari 2021 verschillende keren verzocht om te komen ,maar steeds werd het uitgesteld i.v.m. de corona. Op 12 januari 2021 gebeld door Amphia ziekenhuis te Breda,dat mijn vrouw de 13 januari 2021 tegen de ochtend werd verwacht. Haar werd mede gedeeld, dat ze de andere dag 14 januari 2021 een nieuwe hartklep zou krijgen als er geen moeilijkheden waren. De 14 januari 2021 om 08.00 uur ging ze naar de operatiekamer. Ze zou via haar lies een nieuwe hartklep krijgen. Om 09.30 uur werd ik gebeld door een verpleegster dier mij mededeelde dat de hartoperatie was geslaagd, maar dat de
arts mij wilde spreken. Hij deelde mij mede dat tijdens de operatie een bloedpropje naar de hersenen was gegaan. Ze hadden onmiddellijk een ct scan gemaakt, maar konden het propje niet ontdekken.Helaas was door deze bloedprop mijn vrouw aan de gehele rechterzijde verlamd. Ook haar gezicht was voor de helft verlamd,waardoor ze haast niet kan praten. Volgens de chirurch kwam dit 1 op de 100000 voor.
Na drie dagen overgebracht naar Maastadziekenhuis te Rotterdam en op 3 februari 2021 naar revalidatie Zorgwaard te Oud Beijerland over gebracht.

Door een kennis van mij gebeld dat haar zwager in Groningen het zelfde was overkomen en dat haar vriendin in Zwolle tijdens plaatsen van nieuwe hartklep ook voor de helft was verlamd.
Komt dit echt vaker voor?
Met vriendelijke groet

Harm Engbers